17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

La Generalitat aprovarà d’urgència obres per a millorar la travessia de Tavernes

La Generalitat Valenciana ha manifestat el seu ferm compromís d’aprovar un projecte definitiu per a la millora integral de la travessera de la CV-50 al seu pas per Tavernes de la Valldigna amb la finalitat d’acabar amb els problemes de circulació de la carretera. Esta decisió es va acordar després d’una reunió de treball entre els regidors Josep Llàcer i Perfecto Benavent amb el subsecretari de la Conselleria de Territori, Josep Llin, i el Director Territorial de Carreteres, Vicente Serrano.

El compromís de la Demarcació de Carreteres és executar en un període curt de temps les obres en la CV-50 que milloraran les aturades d’autobús i la permeabilitat de la carretera. També s’eliminaran semàfors i s’ampliaran mitjanes per a augmentar la seguretat de veïns i la fluïdesa al trànsit de la carretera, posant solució a unes problemàtiques que arrastra Tavernes des de fa dècades. Estes actuacions són independents i no afecten en absolut els avanços en el projecte de circumval·lació de la CV-50, que ja es troba en la Conselleria de Medi Ambient per al seu estudi d’impacte ambiental.

Així, la Generalitat va transmetre al consistori municipal valler que s’aprovarà d’urgència el projecte de la redona del carrer Portalet i adjacents. L’objectiu de l’obra és la millora de la seguretat d’este encreuament, ja que es tracta d’una zona sensible i molt transitada per ser l’entrada i eixida de l’IES Valldigna i del Polígon del Pla. Estes actuacions complementen l’obra ja executada als carrers Divina Aurora i Barranc.

A més, per a millorar la seguretat viària i ciutadana a l’hora de creuar la carretera CV-50 s’instal·laran tres passos de vianants a l’alçada dels carrers Alfàndech,  de l’1 i el 2 i del carrer Cristobal Almela. I a la reunió també es va poder confirmar que des de la Generalitat es donarà solució a les obres de millora en l’entrada a Tavernes per la zona est i a l’accés al carrer Major i al carrer Ràfol des de la carretera.

Articles relacionats