9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

La Generalitat aprova els plans generals d’Almiserà i Palmera

– El conseller de Política Territorial ha valorat l’esforç realitzat per a agilitar la gestió tant de la Conselleria com de les altres administracions implicades

– S’ha fet una proposta final d’aquests plans generals adaptats a les circumstàncies socials, ambientals i econòmiques de cadascun dels municipis

El conseller de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat l’aprovació definitiva dels plans generals dels municipis d’Almiserà i Palmera en l’última reunió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de València.

Per al titular de Territori, la Direcció General d’Urbanisme de la Conselleria “està realitzant un notable esforç de gestió amb la finalitat d’agilitar la tramitació i aprovació dels plans urbanístics, com demostra l’aprovació d’aquests quatre pans generals”.

Així mateix, ha destacat “l’esforç que en la mateixa línia s’està fent per a agilitar la tramitació administrativa per part dels organismes sectorials que intervenen en la tramitació dels plans urbanístics, tant de l’Administració General de l’Estat, com de l’Administració Local, i particularment dels citats ajuntaments”.

Segons el conseller, “la diligència de tots ells ha permés l’aprovació definitiva d’aquests plans generals, que feia molts anys que estaven en tramitació”.

Així, ha explicat que es tracta de municipis que tenen el seu pla urbanístic molt desfasat, i, en tots els casos, s’ha fet una proposta final de pla general adaptat a les circumstàncies socials, ambientals i econòmiques actuals, amb propostes sostenibles, raonables en la seua dimensió i de posada en valor dels importants recursos naturals, paisatgístics i culturals que caracteritzen cadascun d’aquests municipis.

En aquesta mateixa línia d’actuació, es troben altres plans generals, l’estat de tramitació dels quals en la fase final del procediment administratiu, i amb el seguiment, l’impuls i la coordinació entre organismes que s’està realitzant des de la Direcció General d’Urbanisme, es confia a poder aprovar-los definitivament a molt curt termini, ha apuntat el conseller.

Per a aconseguir aquests objectius, aquest departament ha implantat diferents línies d’actuació com la implementació d’aplicacions informàtiques per a agilitar la tramitació dels plans, el suplement de mitjans personals i la diligència de tràmits.

Articles relacionats