15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

L’enjardinament de l’entorn del MORABIT compta amb arbres de conreu tradicional de Marxuquera

– S’hi ha instal·lat el sistema de reg i s’hi ha executat el projecte d’enjardinament que contempla dues accions:

– La plantació de 30 arbres per tal de fer ombra i als bancals diversos exemplars d’Olivera, Ametller, Figuera, Magraner Garrofer i Vinya.

Alícia Izquierdo, regidora de Gestió responsable del territori: “Volem tindre-hi exemplars del conreu que tradicionalment s’ha fet a Marxuquera i així enllaçar amb el contingut de l’exposició que hi haurà a l’interior del Morabit pròximament”.

El Morabit GandiaCal recordar, que ja ha finalitzat la primera fase de l’obra del projecte de rehabilitació de l’edifici BIC (segle XVII) i està previst que puga obrir-se al públic durant els primers mesos d’enguany, per a fer visites guiades planificades.

Les obres han tingut un pressupost de 121.000 euros, el 50% provinent de l’Ajuntament de Gandia i el 50% restant de les ajudes dels Fons FEDER, que s’atorguen a projectes per a la conservació del patrimoni, a través de la Generalitat.

Paral·lelament, el departament de Patrimoni treballa ja en la instal·lació d’un Centre d’interpretació sobre la Cova de les Meravelles, la Vall de Marxuquera o els treballs agraris tradicionals d’aquesta zona.

Articles relacionats