La farsa del judici contra Catalunya

VICENT FERNÁNDEZ I CAPILLA   

Coordinador de Bloc i País

El procés judicial que ha començat este dimarts al Tribunal Suprem i que ha fet seure en la banqueta dels acusats membres d’un govern democràticament electe que no han fet cap altra cosa que no siga donar veu al poble per decidir el seu futur, és una farsa judici polític i ànsia venjativa.

La imparcialitat del judici està més que desacreditada, ja que la justícia de quatre estats europeus com Alemanya, Bèlgica, Suïssa i el Regne Unit han rebutjat en reiterades ocasions l’extradició dels acusats que són en l’exili: no es pot començar un judici a unes persones que en altre país de la Unió Europea estarien en llibertat.

Així, l’únic que busca aquest procés és escarment i venjança, quan, a més, la pena ja s’ha imposat, amb més d’un any de presó preventiva sense judici, i tot això al dictat d’uns jutges col·locats pel PP i una acusació particular exercida per una formació política com Vox, que s’autoqualifica ella sola.

A més, Puigdemont ni tan sols està acusat en aquesta farsa, perquè Alemanya va negar-ne l’extradició. És a dir, el ‘cabecilla de la rebelión’ ni tan sols és acusat i els seus subordinats estan en presó preventiva: un esperpent que degrada més encara la credibilitat de la justícia espanyola»

Faig una crida a resoldre problemes polítics a través de la política i el diàleg, així com a abandonar d’una vegada per totes la via de la represió i la venjança.

Et Pot Interessar