22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

La Diputació celebra el Dia de l’Orgull LGTBI reivindicant els drets aconseguits en els últims anys

• El president Toni Gaspar i la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, encapçalen la lectura del manifest institucional que crida a defensar els avanços davant qualsevol reculada que poguera dur-se a terme des d’altres administracions

La Diputació de València s’ha sumat una vegada més als actes de celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que té lloc cada 28 de juny amb l’objectiu de reafirmar el sentiment d’orgull sobre les orientacions sexuals i identitats de gènere tradicionalment marginades i reprimides, així com per a visibilitzar i reclamar la seua presència en la societat en plena igualtat.

Amb la finalitat de ressaltar el compromís de la corporació provincial amb els drets de la comunitat LGTBI, el pati del palau dels Boïl de la Scala de la Diputació ha acollit la lectura d’un manifest institucional que ha comptat amb la participació de la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, el president de la Diputació, Toni Gaspar, el vicepresident, Rafa García, i la diputada de Benestar, Pilar Sarrión; a més de Juan Francisco Fernández, Albert Cañizares i Marina Valent, representants del col·lectiu Lambda.

En el manifest, en el qual s’adverteix de l’amenaça creixent de la LGTBIfòbia, es fa una crida explícita a continuar avançant durant els pròxims anys en la igualtat i els drets del col·lectiu LGTBI, amb el compromís de defensar tots estos assoliments davant qualsevol tipus de reculada provinent d’altres administracions. A més, se sol·licita al govern autonòmic la garantia que es mantindran els avanços aconseguits fins ara, així com la interlocució amb el moviment LGTBI. També es considera necessari posar en marxa un pacte d’estat contra els discursos d’odi.

Finalment, els representants de Lambda, col·lectiu LGTBI+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, han volgut agrair a Toni Gaspar i a Dolors Gimeno el treball realitzat tots aquests anys per la Diputació de València per a secundar i defensar a totes les persones que integren aquesta comunitat. Lambda és l’entitat que convoca i organitza la manifestació de l’orgull a València, que en aquesta ocasió comptarà amb el lema ‘Orgull de totes, drets per a totes’.

Articles relacionats