22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

La Diputació aprova una subvenció directa per a restaurar el campanar de la Col·legiata de Gandia

  • La junta extraordinària de juliol va donar llum verda a esta inversió pluriennal de 300.000 euros que podrà executar-se fins a finals de 2025 i que està destinada a protegir el patrimoni historicoartístic de la capital de la Safor

La Diputació de València ha aprovat en la Junta General extraordinària de juliol una subvenció directa de 300.000 euros per a la restauració del campanar de la insigne Col·legiata de Gandia. El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, va avançar al març del passat any la col·laboració en un projecte en el qual també participen la Generalitat i l’Ajuntament de Gandia i que, amb una inversió pròxima al milió d’euros, servirà per a rehabilitar esta icona de la Safor i del patrimoni historicoartístic valencià.

La Diputació, que ja va declarar 2022 com a any jubilar de Sant Francesc de Borja, afronta esta inversió amb l’objectiu de deixar una petjada física en el patrimoni de Gandia amb motiu de l’efemèride. Així ho va traslladar el president Gaspar en la seua última visita a la Col·legiata, on es van establir les bases de la col·laboració al costat de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i l’abat, Ángel Saneugenio, en un recorregut pel temple que va comptar amb la presència del regidor i diputat provincial Vicent Mascarell.

Els 300.000 euros que la Diputació entregarà a Gandia serviran per a arrancar una obra molt important en la qual participarà un equip humà compost per 40 especialistes en arqueologia, fusteria, metall, marbre, pintura, electricitat, vidre i construcció, entre altres professionals qualificats. La subvenció és pluriennal i les obres poden executar-se fins al 31 de desembre de 2025.

La primera part del projecte de restauració del campanar de la Col·legiata compta amb un pressupost de 323.997 euros i ha sigut redactat pels arquitectes Jesús M. Roche Valls i José Emilio Llácer. El document detalla la maquinària de precisió i els materials necessaris per a executar la intervenció tant en la part interior com en l’exterior del campanar.

Altres ajudes directes de la Diputació

La Junta General extraordinària de juliol ha aprovat també altres subvencions directes concedides per la Diputació a diferents municipis de la província. En este sentit, la corporació ha donat llum verda a les ajudes per al projecte museogràfic del Museu Internacional del Toc Manual de Campanes d’Albaida; noves pistes d’atletisme a Corbera; la millora de la xarxa d’aigua potable i la piscina de Sinarcas; el canvi de les bombes d’aigua a Castielfabib; la rehabilitació d’un habitatge social a Salem; la remodelació de l’edifici ‘La Protectora’ de Faura; i la restauració de la casa-taller de la Fundació Miquel Navarro.

Articles relacionats