La detenció de Puigdemont tensa encara més la situació a Catalunya

Unes 55.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’ha manifestat la vesprada d’aquest diumenge a Barcelona en la concentració convocada per ANC i Òmnium per a mostrar el seu rebuig a la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya.
Les mateixes fonts han indicat que altra concentració davant la seu la la Delegació del Govern a Barcelona ha mobilitzat a un miler de persones.
Des de primera hora de la vesprada, en diverses poblacions catalanes també s’han produït diverses manifestacions i concentracions contra la detenció de Puigdemont, i s’han tallat diverses carreteres.
Les manifestacions a Barcelona han causat 50 atencions sanitàries fins a les 21 hores, i dos ferits en la concentració davant la Subdelegació del Govern a Lleida.
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que totes les assistències han sigut per ferides lleus, i Mossos d’Esquadra ha informat que almenys tres dels ferits a Barcelona són agents.
A Barcelona hi ha hagut dos focus de mobilització: la concentració pels voltants de la Delegació de Govern amb moments de tensió entre Mossos d’Esquadra i activistes, i la manifestació que ha anat del passeig de Gràcia fins a les Torres Mapfre, que ha transcorregut sense incidents.
D’altra banda, la CUP s’ha oferit a incorporar-se a la Mesa del Parlament per a “facilitar” una investidura com a president de la Generalitat a Carles Puigdemont, detingut a Alemanya aquest diumenge.
El grup que encapçala Carles Riera en el Parlamentha  afegit en un comunicat que la situació és greu i que “cal reforçar immediatament la legitimitat del president”.
També s’ofereix a contribuir amb tots els actors polítics democràtics a “articular una proposta de Pacte Nacional pels Drets Civils i Polítics, i parar el país per a denunciar l’Estat d’Excepció” a Catalunya.
A més, ha criticat la “violència policial” dels Mossos en la concentració d’aquest diumenge prop de la Delegació del Govern a Catalunya, i ha reiterat el seu suport a les mobilitzacions en favor de la república catalana i als detinguts en la concentració al costat de la Delegació.

Et Pot Interessar