17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

La denúncia que va interposar Arturo Torró a Diana Morant ha sigut arxivada judicialment

Prieto: “L’arxivament de la denúncia de Torró demostra que era una cortina de fum per a desviar l’atenció dels casos judicials que afecten la seua gestió”

• El portaveu socialista afirma que “tot allò que vam fer a l’ajuntament i a IPG pretenia arreglar els ‘pufos’ que vam heretar del govern del PP”

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha valorat hui l’arxiu per part del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Gandia de la denúncia que va interposar el passat mes de març l’exalcalde del PP, Arturó Torró, contra l’actual alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i altres càrrecs de l’extinta Iniciatives Públiques de Gandia (IPG).

Prieto ha posat de manifest que “la denúncia era una cortina de fum per a desviar l’atenció dels casos judicials que, eixos sí, li demanen responsabilitats a Arturo Torró per la seua gestió municipal”.

El portaveu socialista ha assenyalat que amb l’arxivament de la denúncia es demostra que “tot allò que vam fer l’alcaldessa, Diana Morant, i el Govern local, a l’ajuntament i a Iniciatives Públiques de Gandia, pretenia arreglar els ‘pufos’ que vam heretar del govern del PP”.

Prieto ha afegit que “per això, sempre vam actuar d’acord amb la llei, amb la Intervenció i l’assessoria jurídica, i amb l’escrupolositat de saber que féiem el que havíem de fer per a arreglar els marrons, les empastrades econòmiques i les il·legalitats del govern d’Arturo Torró, a qui sí que se li demanen, i no a nosaltres, responsabilitats per la seua gestió”.

La magistrada ha decretat el sobreseïment de les actuacions per “no aparéixer degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat a la formació de la causa”, i argumenta que les dades aportades “no són indicis racionals, versemblants i suficients de delicte de prevaricació i de malversació de cabals públics”.

La jutgessa també sosté que Arturo Torró es va sustentar en conjectures o sospites, i li contesta contundent que el procés penal “no pot convertir-se en una sort de ‘judici universal’ en el qual es puguen iniciar i practicar diligències a conveniència, tendents a efectuar una sort d’auditoria penal”. Per això, insta a l’exalcalde del PP al fet que oferisca “un mínim indici objectiu pel possible delicte que es poguera haver comés, sense meres sospites o hipòtesis”.

Articles relacionats