13.5 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Bellreguard presenta l’obra de teatre Ingovernables

– Dissabte 15 de maig a les 20 h es presenta Ingovernables de la companya “A Tiro Hecho“, a la casa de la Cultura de Bellreguard, dintre de la programació  d’arts escèniques Bellreguard 2021 …A l’Era

era 1 717x1024 1

– Entrades clic ací

 

Ingovernables és un recorregut pels diferents espais quotidians que conformen una de les problemàtiques més importants generades a partir de la crisi global de 2008. La mateixa caiguda del mercat immobiliari va donar peu a una nova fase del capitalisme financer, centrat una vegada més en un dret bàsic de les persones: l’habitatge.

Però les normes han canviat. I amb això s’ha expandit un fenomen, que encara que ja existia, ara s’ha tornat més voraç i agressiu: la destrucció del territori. I la transformació del mateix sobre la base del seu rendiment econòmic: turistificació, gentrificació, expulsió de veïns i veïnes de les seues cases i barris, i sacrifici de paratges naturals i rurals sota la piconadora del fals ídol: el progrés. És a dir, la rendibilitat. El negoci.

A través de textos àcids es creen situacions hilarants, que simplement retorcen l’osca de cinisme que impera en el mercat. A través del moviment i la dansa política es representen els fluxos de persones que perden el seu mitjà de vida, el seu habitatge i la seua dignitat.

La precarització narrada a través dels ulls de les quals la sofreixen, i també a través dels ulls dels qui obtenen beneficis a la seua costa. A la nostra costa. Perquè tot aquest sistema neoliberal és una gran comèdia, en la qual uns riuen, i unes altres aplaudim des del galliner.

Aquesta obra arriba per a dir: atents! Us tenim calats. Sabem qui sou, i com funcioneu. I per a posar seriosos dubtes sobre la taula. Qüestionar-nos el perquè, i saber-nos que som moltes, que potser en el fons no estan tan segurs sobre les seues torres d’ivori. Només potser. Per a plantejar-nos que potser, i només potser, encara tenim les forces per a donar guerra.

Embolicada en el ritme trepidant de trompetes, sintetitzadors i sons d’excavadora, la música en directe trepa l’espai escènic. Set intèrprets en escena defensant les paraules i els gestos que acompanyen al moviment (sant i senya d’Atirohecho).

SINOPSIS

Un homenatge a les que han lluitat per defensar el territori, l’horta, el dret a viure en pau. I a les que han perdut. A les que estan per venir, i que ja arriben. I en l’esperança que en un món sense pla B, trobem sortides a la devastació depredadora del capital. Dedicat a totes les veïnes que lluiten per defensar el territori i protegir l’habitatge.

Articles relacionats