La Cursa per la Igualtat de Tavernes serà competitiva amb un recorregut de sis quilòmetres

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el Club d’Atletisme la Valldigna han desvelat els detalls de la I Cursa per la Igualtat, una carrera amb missatge que es celebrarà el pròxim 19 de maig pels carrers de la ciutat vallera.

L’objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar en la lluita per a aconseguir una igualtat real i efectiva entre hòmens i dones, i fer partícip d’una manera transversal tota la societat en ocasió de la pràctica esportiva. De fet, esta cursa per la igualtat és la primera d’estes característiques a la comarca de la Safor i durà un munt d’activitats per a tota la família entorn de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere.

En este sentit, Noèlia Alberola ha ressaltat que «el millor missatge per la igualtat és veure hòmens i dones enfrontar-se al mateixos reptes en les mateixes condicions. Volem que la ciutadania participe d’este missatge i que la cursa siga una mostra vigorosa del compromís social per la igualtat».

Raúl Aparisi, president de Club d’Atletisme de La Valldigna, ha valorat la capacitat de l’esport per a normalitzar i visibilitat la igualtat: «Dia a dia hòmens i dones correm braç a braç, suant i esforçant-nos per a aconseguir creuar la mateixa meta. No té sentit que per a arribar al mateix lloc les dones hagen de fer més quilòmetres».

La cursa tindrà un recorregut únic de 6 quilòmetres i serà de caràcter competitiu. Els organitzadors, tanmateix, remarquen que es tracta d’un circuit molt assequible per a qualsevol nivell, ja que, com que és un circuit totalment pla i amb una distància moderada, «s’hi pot participar tant per a fer una bona marca personal com per a gaudir d’una jornada d’esport i reivindicació de la igualtat en família».

L’eixida serà a les 18: 00 des de la plaça del camp d’esports de Tavernes i farà un recorregut en bucle per la zona baixa del poble fins a acabar en el mateix lloc, on hi ha la zona de pòdium. El recorregut passarà pel passeig Colón, buscarà l’avinguda de les Corts Valencianes i recorrerà alguns carrers: passeig de Lepant, República de Malta, etc. sempre per la zona pròxima al riu vaca, per a tornar cap a l’avinguda de les Corts Valencianes i entrar a meta en sentit invers a l’eixida.

Prèviament es farà l’entrega dels dorsals, que tindrà lloc el mateix dia i en el mateix escenari a partir de les 16:30 hores i fins a les 17:45. A les 17:30 hi haurà un escalfament popular al ritme de ball cubbà a càrrec del Gimnàs Fitness Point.

També hi haurà activitats per als més menuts. Així, l’Ajuntament ha organitzat un contacontes al voltant de la igualtat, un castell inflable i una piscina de boles perquè la jornada siga una festa familiar. També hi haurà una gimcana pensada per al públic infantil.

Durant tot l’esdeveniment, els participants i curiosos tindran a la seua disposició un punt d’informació sobre igualtat i lluita contra la violència de gènere on agents d’igualtat orientaran i facilitaran informació.

Per a la cursa s’han establert les categories júnior (de 16 a 24 anys), sènior (de 25 a 34), veterans A (de 35 a 44), veterans B (de 45 a 54), i veterans C (a partir de 55 anys), tant en hòmens com en dones. A més, hi haurà una categoria transversal per als corredors locals. Els tres primers classificats de la general rebran un premi en metàl·lic de 60, 40 i 20 euros, segons la posició en el pòdium. A més, tots els participants tindran una samarreta commemorativa de la prova i un xicotet obsequi.

Les inscripcions estaran obertes fins al 18 de maig a les 23:59 a través de les webs www.mychip.es o des de www.calavalldigna.com, amb un preu d’inscripció de 6 euros. Hi podrà participar qualsevol persona que certifique tindre 16 anys complits.

Et Pot Interessar