15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

La cotització dels cítrics continua a l’alça a la Comarca de la Safor Valldigna

El considerable minvament de cítrics en tot l’arc mediterrani està possibilitant que els preus en el camp vagen augmentant cada dia que passa, encara que al final de campanya s’haurà de valorar si l’increment és suficient per a pagar les despeses de manteniment per fanecada.

Una de les varietats que ha eixit amb força és la Clemenvilla, on els preus estan oscil·lant entre els 3,6 euros l’arrova i els 4,20 euros. Precisament aquesta varietat d’híbrid es recol·lecta des de mitjans del mes de desembre fins a gener.

Quant a les varietats primerenques com OronulesMioroArrufatina, Clementina o Marisol entre altres, els seus preus són bones i algunes d’elles ja han arribat a cotitzar als 7,20 euros l’arrova.

Cal recordar i més a la gent gran que cal aguantar i no deixar-se enganyar, ja que existeixen algunes partides que s’han venut a 3,15 euros en Navelina quan els preus estan al voltant de 3,60 euros l’arrova.

El problema d’aquests agricultors que amb avançada edat, segons assenyalen els agricultors professionals “que donen les taronges sense més, repercutint en gran manera als agricultors professionals que es dediquen exclusivament a això i no tenen cap altre ingrés”.

D’altra banda els agricultors vallers continuen amb la reivindicació de què des de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna deurien fer un decret perquè els propietaris de terres abandonades es feren càrrec de la seua neteja o que siguen sancionants. Agricultors que tenen terra en el terme confrontant de Cullera han assenyalat “estem molt satisfets pel bàndol fet públic aquesta mateixa setmana a Cullera, que recorda l’obligatorietat dels agricultors a netegar les tanques i les demarcacions entre terres durant aquest mes de juny o seran sancionats amb 1500 euros”. i remarquen que “Aquesta mesura que ja fa temps que està en marxa en alguns termes hauria de traslladar-se a Tavernes on l’abandó de terres és molt important i els amos confrontants han de córrer amb les despeses perquè les males herbes no entren en els seus horts per culpa del veí”.

Articles relacionats