15.3 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

La Conselleria i les universitats combinaran  la presencialitat i ensenyament ‘online’ en el primer quadrimestre del pròxim curs

– Les classes teòriques s’impartiran en la seua majoria de forma no presencial i en les classes pràctiques es prevaldrà la màxima presencialitat que siga possible

– La data d’inici serà a partir del 25 de setembre per a l’alumnat de primer curs i del 14 de setembre per a la resta

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les universitats públiques valencianes han acordat aquest dimarts l’organització del curs 2020-21, el primer quadrimestre del qual seguirà un model mixt, de manera que les classes teòriques s’impartiran en la seua majoria de forma no presencial i en les classes pràctiques es prevaldrà la màxima presencialitat que siga possible.

Aquest acord ha sigut adoptat en una reunió a la qual han assistit la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i les rectores i els rectors de les universitats públiques. Després de la trobada, la consellera i les universitats han emés un comunicat conjunt que dona compte dels acords aconseguits.

La consellera ha destacat el grau de col·laboració de la Conselleria i el Sistema Públic d’Universitats de la Comunitat Valenciana per a “aconseguir que el curs s’inicie amb les màximes garanties de salut i també acadèmiques”. També ha volgut agrair “l’esforç que han realitzat les universitats per a adaptar-se als canvis que la pandèmia ha causat en el funcionament de la docència”.

En la reunió, celebrada per videoconferència, s’ha marcat l’inici del curs acadèmic, que començarà a partir del 25 de setembre per a l’alumnat de primer curs i el 14 de setembre per a la resta.

Igualment, la Conselleria i les universitats han destacat la necessitat de prioritzar el sistema d’avaluació contínua. Finalment, també es demanarà a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública un protocol específic que regule la presencialitat.

Articles relacionats