19.3 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

La Conselleria d’Educació autoritza un nou cicle de programador Web a Gandia

– Gandia comptarà amb un nou cicle que s’impartirà en la modalitat semipresencial i se suma a l’oferta existent de Cicles d’informàtica més el Curs d’Especialista Programador de Videojocs i Realitat Virtual.

– Conselleria d’Educació ha autoritzat per al curs 2023-2024 un nou Cicle Superior d’FP de l’especialitat d’informàtica per a IES Maria Enríquez de Gandia.

El nou cicle formarà a futurs Tècnics Superiors de Desenvolupament d’Aplicacions Web habilitant-los com a programadors web. El títol, tot i que s’estructura en dos cursos, podrà cursar-se de forma flexible, donat que l’ensenyament es prestarà en la modalitat semipresencial.

Aquesta modalitat és ideal per a persones que treballen o tenen altres responsabilitats permetent-los estudiar sense l’obligació de l’assistència a classes diària. No es tracta d’una modalitat nova per al centre, ja que durant els darrers anys, s’ha impartit també el cicle superior d’Administrador de Sistema Informàtics i Xarxes.

La modalitat semipresencial ofereix la possibilitat d’estudiar a casa presentant treballs via “on-line”. Només és obligatòria l’assistència als exàmens que queden fixats en l’inici de curs i per a alguna tutoria. Les classes són substituïdes per unes tutories col·lectives en les quals, el professorat de cada mòdul, explica el temari en un horari matutí i repeteix la tasca en un horari vespertí per tal de facilitar l’assistència el màxim possible a l’alumnat.

A banda, s’habilita el correu electrònic, la videoconferència, un telèfon de contacte i el portal educatiu Aules de la Conselleria per poder atendre l’alumnat de forma individualitzada en tutories individuals. Unes sessions que cada professor ha de distribuir de forma equitativa de matí i de vesprada per poder atendre els dubtes o problemes que se li plantegen.

Oferta formativa completa amb un Curs d’Especialització

Aquest nou cicle se suma a l’oferta de l’IES Maria Enríquez que disposa de tots els cicles de la família d’informàtica i un Curs d’Especialització en programació de Videojocs i Realitat Virtual.

L’Especialització o “Màster d’FP” és d’una durada d’un curs , i forma especialistes que comencen a ser demandats per empreses de diversos sectors, com el turístic, el comerç i sobretot en indústries que estan incorporant la digitalització a tots els seus processos (l’anomenada indústria 4.0).

La Realitat Virtual i la Realitat Augmentada aporten millores en els temps de producció, optimització de dissenys, estalvi de costos i millores en el tractament al client mitjançant experiències virtuals. A més està proporcionant entorns d’aprenentatge per a futurs tècnics especialistes que se submergeixen en entorns digitals minimitzant riscos laborals i creant professionals preparats.

Articles relacionats