18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Prieto anuncia que Gandia acollirà una exposició dedicada a Sorolla amb motiu del seu any

  • L’alcalde i candidat a l’alcaldia també ha donat a conéixer que ja s’ha iniciat l’expedient per a presentar les ofertes d’espais que puguen albergar el nou Museu de la Setmana Santa

L’alcalde de Gandia i candidat a revalidar l’alcaldia de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat per la historiadora d’art, Balbina Sendra, i per l’artista gandià Toni Durà –ambdós membres de la seua candidatura amb la qual es presenta pel PSPV-PSOE a les pròximes eleccions municipals– ha donat a conéixer este matí a les portes de la Casa de la Marquesa dos importants anuncis en matèria de cultura, art i tradició.

En primer lloc, Prieto ha anunciat que Gandia acollirà en la Casa de la Marquesa una fita cultural de primer ordre. És a dir, una gran exposició titulada ‘Sorolla i l’edat d’argent de l’art valencià’, amb obres del pintor valencià més reconegut de tots els temps, Joaquín Sorolla, i altres artistes contemporanis, des del 21 de setembre fins al 12 de novembre d’enguany. Es tracta d’un total de 17 obres, on a més de cinc quadres de Sorolla, també es podran contemplar pintures de José Mongrell, Julio Vila, Cecilio Pla, Víctor Moya Calvo i altres pintors tan destacats com Ignacio Pinazo o José Benlliure.

Esta exposició és fruit de les converses, de les negociacions i de la col·laboració mútua que des de fa un temps ha encetat l’alcalde de Gandia amb el Museu de Belles Arts de València i, molt concretament, amb el seu director, Pablo González Tornel, qui a més és el comissari designat per la Generalitat Valenciana per a la celebració de l’Any Sorolla.

La Generalitat ha declarat enguany l’Any Sorolla i Gandia no podia quedar-se fora d’este esdeveniment, ja que és capital cultural valenciana. Anem a enfortir eixa capitalitat, amb iniciatives com esta i amb altres que vindran”, ha indicat Prieto, amb un enfortiment i reforç que es durà a terme amb dos línies.

La primera d’elles, segons ha destacat, és que “esta capitalitat suposa ser capaços d’atraure exposicions de gran nivell com ara la de l’Any Sorolla i grans esdeveniments culturals en la línia com els que hem anat fent amb l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja”. L’altra significa, que “som capaços de treballar col·laborant amb els grans museus de la Comunitat Valenciana i del conjunt d’Espanya, mantenint una bona relació amb ells”.

Per tant, Gandia serà el primer municipi, fora de la ciutat de València, que acollirà esta exposició coincidint amb la Fira i Festes i l’inici de la tardor, amb l’oportunitat de gaudir d’obres de reconegut prestigi amb antecedent i artistes posteriors al pintor universal valencià Sorolla.

D’altra banda, Prieto també ha anunciat l’inici de la mobilització del romanent de tresoreria per a posar en marxa l’expedient de la licitació pública per a que es presenten propostes per als espais que puguen albergar el nou Museu de la Setmana Santa de Gandia. El candidat a l’alcaldia ha recordat que ja es va anunciar esta mobilització dels romanents de tresoreria i, una vegada han entrat en vigor, eixe anunci ja és possible.

En este sentit, ja ha començat l’expedient per a obrir el termini de presentació d’ofertes d’immobles, amb una pública licitació per d’entre les propostes presentades poder escollir l’espai que acollirà el futur Museu de la Setmana Santa de la ciutat.

Ja estem en el camí de dotar la Setmana Santa gandiana d’un espai definitiu per a dipositar els seus ‘trons-anda’ i per a la museïtzació de la seua imatgeria, una de les principals d’Espanya. Creiem que havíem de donar eixe bot qualitatiu per a posar en valor la magnífica i rica col·lecció expositiva que té la nostra Setmana Santa”, ha ressaltat Prieto.

Esta mesura té una dotació econòmica de 600.000 euros i els interessats a participar en esta licitació ja poden presentar les ofertes, oferint espais que complisquen amb unes condicions i característiques molt determinades: un mínim de planta de 1.000 metres quadrats; un espai cèntric i accessible amb facilitats per a l’entrada i eixida de les imatges, i pròxim a l’inici de l’itinerari de la processó de Divendres Sant; o una altura mínima de 8 metres per a evitar que es danyen les obres d’imatgeria durant els seus trasllats

Després del 28 de maig, la nostra aposta per la cultura i les nostres tradicions seguiran marcant el nostre caràcter. Així, les activitats culturals continuaran sent estratègiques per a que encara més ciutadans, turistes i visitants ens seguisquen coneixent com a ciutat i ens visiten”, ha finalitzat l’alcalde i candidat del PSPV-PSOE a l’alcaldia de Gandia.

Articles relacionats