15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La Comunitat Valenciana model de preparació per a futurs tenistes

La Comunitat Valenciana “és el territori no sols d’Europa sinó del món que més jugadors tant masculí com femení han ficat en el top100 mundial en els últims 20 anys” aclarisc l’actual president de la Federació Valenciana de Tenis, Antonio Martínez Cascales en una entrevista realitzada pel prestigiós entrenador i youtuber Daniel Spatz.

Tot es va iniciar en la dècada dels 80 quan Doro Martínez va agafar la direcció del Club de Tenis La Valldigna, allí van començar les primeres estreles del tenis valencià com és el cas de José Francisco AlturÓscar Martínez, Juan Carlos Ferrero, David Ferrer i Mariam Ramón entre altres.

Precisament tots ells com a entrenadors en l’actualitat gestionen el futur del tenis valencià amb les seues respectives acadèmies on passen diàriament jugadors de tot el món.

En aquests moments el d’Ontinyent Juan Carlos Ferrero, disposa a Villena d’una de les millors acadèmies del món on té ara a Pablo Carreño i Carlos Alcaraz a les seues ordres, recentment han caigut a les seues mans el gandià Samuel Martínez i la vallera Carmen Lledo.

José F. Altur també disposa d’una importantíssima acadèmia a Silla i allí han passat jugadors d’un alt rang com el nou fenomen femení, Paula Badosa. Un altre que també s’ha fet amb una altra escola és David Ferrer a La Nucia i Mariam Ramón una altra a La Llosa de Ranes.

Quant a Óscar Martínez al costat del seu pare Daure, porten les regnes del club de tenis Gandia i de moment imparteixen classes a prop de 200 alumnes de la comarca.

“Ens trobem en una gran regió on els actuals entrenadors tenen un gran nivell, però això seria inviable si no disposarem de tornejos i de moment ho estem aconseguint en la realització de competicions de caràcter internacional que serveix com a trampolí per al jugador que vol ser professional” apunta el president valencià.

Finalment, Martínez Cascales es va mostrar convençut que d’ací a dos o tres anys eixirà un jugador de la Comunitat Valenciana que guanye un torneig del Gran eslam, es refereix a Carlos Alcaraz.

Articles relacionats