12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La casa de la Marquesa acull la presentació del llibre “Història de l’Art en la Comunitat Valenciana”

La Casa de la Marquesa va acollir ahir la presentació del llibre “Història de l’art en la Comunitat Valenciana” escrit per Felipe Garín i Juan Bautista Peiró. Un acte que va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant qui ha destacat que l’obra posa de manifest la importància de la cultura i l’art a la Comunitat Valenciana, la seua aportació i influències amb altres corrents pictòriques i la gran petjada que han deixat els artistes valencians.

Morant va voler destacar, les moltes referències que es realitzen al llibre a la ciutat de Gandia quan s’aborden la Cova del Parpalló, el Palau Ducal, la Seu, l’església de Sant Nicolau del Grau o les pintures de Goya dedicades al patró de Gandia, Sant Francesc de Borja, que estan a la catedral de València.

Gandia ja era una ciutat de referència per a l’art de la Comunitat Valenciana des del Paleolític Superior amb les Cova del Parpalló, i aquestes altures, Gandia viu un bon moment d’expressió artística. I, com en la primera Capital Cultural Valenciana de la història, és un gran centre consumidor i productor d’art i cultura en general” “A la Comunitat Valenciana, a Gandia… tenim persones amb un gran talent artístic. I, tot aquest talent, el veureu reflectit en aquest llibre ple d’emocions

Articles relacionats