14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La Casa de la Marquesa acull el “Cicle Sorolla”

· La iniciativa consta de tres conferències d’entrada lliure sobre la vida i obra del pintor valencià

 La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós inaugura hui, dijous 2 de novembre, el “Cicle Sorolla”, una iniciativa en la qual, mitjançant tres conferències d’entrada lliure, es tractaran temes relacionats amb la vida i obra de l’autor. D’esta manera, l’Ajuntament de Gandia complementa l’exposició “Sorolla i l’edat d’argent de l’art valencià”, oberta al públic en la mateixa ubicació fins al pròxim 21 de novembre.

La primera ponència, “Sorolla: la seua vida. La seua obra i el seu temps”, serà a les 19 hores de hui i estarà impartida per Rafael Gil, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de València (UV). Quant a la segona i la tercera, tindran lloc a la mateixa hora del 8 i el 9 de novembre, respectivament.

sorolla 1127 x 2008

La xarrada del dimecres anirà a càrrec de Mariángeles Pérez Martín, doctora en Història de l’Art i professora de la UV. Sota el títol de “Tristesa, melancolia i crítica en la pintura de Sorolla”, aquesta acostarà els assistents a la figura de l’artista valencià mirant més enllà de la perspectiva costumista de les platges valencianes.

Finalment, la del dijous serà impartida per Blanca Cerdà, investigadora del departament d’Història Contemporània de la UV, que amb “Fraternals vincles: Blasco Ibáñez, Sorolla i Benlliure”, aprofundirà en la relació que van tindre les tres figures més destacades del seu temps.

Articles relacionats