14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Incompressible la falta de professorat a Gandia produïda per la Conselleria d’Educació

• Malestar de Gandia per la falta de professorat i mestres als centres educatius mesos després de l’inici del curs

• Esther Sapena: «Parlem de la incapacitat reconeguda de la Conselleria d’Educació per cobrir amb professorat interí les vacants i les substitucions, deixant els centres sense el personal necessari per a fer classe en condicions. Hores que està suplint l’equip docent, llevant-li temps d’altres tasques i afectant el desenvolupament normal dels estudis de l’alumnat…»

• La regidora d’Educació mostra també la seua preocupació per l’afecció que puga tindre als projectes en marxa la retallada del 40% en el Pla Edificant (construcció i millora dels centres educatius) prevista als pressupostos de la Generalitat per a 2024.

La regidora d’Educació, Esther Sapena, ha mostrat aquest matí la seua preocupació i malestar, després del reconeixement que ha fet la Conselleria d’Educació del que la comunitat educativa porta denunciant des de l’inici de curs: «Parlem de la incapacitat de la Generalitat per cobrir amb professorat interí les vacants i les substitucions que hi ha en una gran majoria de centres educatius. De fet, ni tan sols ofereix eixes places en les adjudicacions de cada setmana, deixant als centres sense el personal necessari per a fer classe en condicions, com informen els sindicats de l’ensenyament… Hores que està cobrint la resta del professorat, llevant temps d’altres classes, afectant el desenvolupament normal dels estudis de l’alumnat… La suma continua en l’inici de curs caòtic, pel desgovern de la Generalitat. Com mai en la història».

Retallades al Pla Edificant

La responsable d’Educació de Gandia també ha mostrat la preocupació del govern local per l’afecció que puga tindre per als projectes que l’Ajuntament té en marxa a través del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. I és que en els anunciats pressupostos de la Generalitat de 2024 hi ha una retallada del 40% pel que fa a la transferència que preveu el Pla Edificant cada any per als municipis i és la primera vegada des de la seua creació que descendeix, i de manera dràstica.

«En realitat estem davant d’un intent de tancament del programa, perquè la retallada pot afectar a totes les obres de l’Edificant, fins i tot a les quals estan en execució. La partida de transferències de capital ha d’estar dotada per a preveure els diferents ritmes d’execució d’ajuntaments o modificacions de projectes». Segons ha assegurat, aquesta retallada provocarà retards en les obres en execució i problemes en el pagament als ajuntaments.

«Des del Govern i des del departament d’Educació volen dir a la ciutadania que estarem molt vigilants i fer totes les passes que calguen per a assegurar que la qualitat de l’ensenyament de les nostres xiquetes i els nostres xiquets, les condicions laborals del nostre professorat no patisquen cap retrocés…», ha conclòs.

Articles relacionats