18.6 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

La capella de l’Assumpció de Gandia serà un Centre d’interpretació dels gandians Ausias March, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell

• Amb un pressupost de 350.000 euros es farà una actuació integral a l’edifici per a una atenció més personalitzada al turista, al mateix temps que s’hi coneixerà més de l’obra d’Ausias March, Joanot Martorell i Roís de Corella.

• Està prevista també la compra de terrenys en l’àrea del Clot de la Mota, per valor de 250.000 €, per a una futura connexió de la Platja amb el Castell de Bairén.

• Es destinaran 500.000 euros a la finalització de l’Anella Verda de Gandia, un projecte que ja és un referent per a moltes ciutats.

• Els regidors de Gestió del Territori/Patrimoni i Turisme, Alícia Izquierdo i Vicent Mascarell, respectivament, han donat a conéixer algunes de les principals actuacions en aquestes àrees finançades amb el romanent de tresoreria de 2022.

Alicia Izquierdo i Vicent Mascarell fotografia Alex Oltra
Regidora de Gestió del Territori, Patrimoni, Alícia Izquierdo i el regidor de Turisme Vicent Mascarell

La regidora de Gestió del Territori i Patrimoni Històric Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, i l’edil de Turisme, Vicent Mascarell, han anunciat aquest matí tres nous projectes per valor de més d’1 milió d’euros finançats amb el romanent municipal de tresoreria de 2022, i que pretenen fer valdre el patrimoni històric i verd de la ciutat, també com a atractiu turístic, dins de l’estratègia del govern municipal.

Així, en primer lloc, es pretén actuar en la rehabilitació integral de la Capella de l’Assumpció, al centre de la ciutat (al costat de la Col·legiata), per a obrir-la com a Centre d’interpretació dels clàssics del Segle d’Or de les nostres lletres (s. XV), els gandians Ausias March, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell. Un espai que es convertirà també en un Centre d’acollida del visitant a la nostra ciutat, des d’un punt de vista més personalitzat. L’actuació té una inversió de 350.000 euros.

En segon lloc, la voluntat de l’àrea de Gestió responsable del territori és finalitzar l’Anella Verda. Un projecte iniciat la legislatura passada amb l’objectiu de connectar tram a tram totes les zones periurbanes de la ciutat a través d’una gran Anella Verda. Un cinturó verd al voltant de la ciutat, que uneix les zones de gran valor ecològic i paisatgístic i que serveix d’espai de transició i esponjament entre la zona urbana i els terrenys rurals o agrícoles (…). Un projecte que ja és un referent més enllà de la nostra ciutat i no són pocs els municipis que s’hi han interessat. La partida prevista és de 500.000 euros.

Finalment, els romanents contemplen 250.000 euros per a la compra de terrenys al voltant de la Marjal de Gandia, concretament a l’àrea del Clot de la Mota, on el pas és més estret, per a una futura connexió de la Platja amb el Castell de Bairén. “Amb el potencial turístic per a la ciutat que això suposarà. En una futura acció s’hi farà un pas elevat per damunt de la circumval·lació”, ha assegurat Izquierdo. En aquest sentit, Mascarell ha recordat que s’estan invertint més de 7 milions d’euros per a salvar “la distància física entre el Grau, la Platja i Gandia, a través de diferents actuacions incloses en els dos plans de sostenibilitat turística en marxa o els nous corredors verds del Barranc de Beniopa/sant Nicolau i del Serpis”.

“En definitiva, tres projectes que són important per ells mateixos i pel que fa a la projecció turística de la ciutat”, ha destacat Izquierdo.

“Amb una inversió de més d’un milió d’euros es consolida l’estratègia del govern local de fer del patrimoni una oportunitat turística i anar cosint el Grau, la Platja i la ciutat”, ha conclòs el regidor de Turisme.

Articles relacionats