30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

La Biblioteca de Bellreguard acull una exposició que interactua entre l’escultura i la literatura

• La mostra recull escultures de Jesús Martin Chule elaborades a partir de textos literaris i proposa al visitant un joc: endevinar el nom del llibre
• Juanjo Giner: “Volem que la Biblioteca siga un espai generador de cultura en les seues diferents disciplines”

La Biblioteca Municipal de Bellreguard inaugura aquest dijous, 7 de novembre, Travessant les seues retines, una mostra d’escultures de Jesús Martin Chule basades en llibres que proposa al visitant, a més, un joc interactiu que connecta l’escultura amb la literatura.

Martin Chule ha triat diverses obres literàries d’autors en valencià, castellà i anglés, i ha creat escultures que representen el títol d’un llibre. “Volem que siga una exposició interactiva i que el visitant s’involucre”, explica l’escultor. És per això que junt amb cada escultura hi figurarà el nom de l’autor del llibre, però no el títol de l’obra que representa, de manera que siga l’espectador qui l’endevine. “Així ajuntem dos mons de la cultura, com són l’escultura i la literatura”, afegeix.
L’exposició encaixa a la perfecció en la filosofia que el departament municipal de Cultura vol imprimir a la Biblioteca de Bellreguard. “Volem que siga un espai generador de cultura en les seues diferents disciplines, i no només un lloc on anar a llegir o traure llibres”, explica el regidor, Juanjo Giner.

En aquest cas, a més, una mostra com la que s’inaugura aquest dijous “té en una biblioteca el seu espai natural, ja que mitjançant les escultures es desperta la curiositat del públic per un llibre en concret que, a més, pot consultar o traure en la mateixa biblioteca”, afegeix Giner.

Les escultures preparades per Jesús Martin Chule no són voluminoses. Venen a tindre una altura d’entre 40 i 70 cm i estan fetes de tota classe de material: ferro, alumini, pedra, etc. L’exposició es podrà gaudir fins a mitjans del mes de desembre, en horari de la biblioteca.

Articles relacionats