El jutge confirma la fiança d’un milió per a l’exvicealcalde de València

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València ha confirmat el milió d’euros de fiança per a l’ex vicealcalde de la ciutat Alfonso Grau per la peça en la qual s’investiga un presumpte finançament irregular del PP de València.

Així consta en la resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el jutge desestima el recurs interposat per Grau contra la interlocutòria en la qual se li fixava la fiança d’un milió d’euros per a assegurar possibles responsabilitats pecuniàries.

En la nova resolució, el magistrat recorda a Grau que la decisió d’imposar una fiança deriva dels indicis que va poder cometre fets susceptibles de ser considerats delicte de malversació.

Agrega que es considera que els fons presumptament detrets com a subvencions a determinades fundacions i posteriorment desviats “són fons de naturalesa pública, atés que procedeixen de les arques municipals”, amb independència d’altres consideracions quant al caràcter públic o privat de les entitats suposadament utilitzades per a malversar.

La suma d’un milió d’euros, continua el jutge, està fixada atenent a les previsions de possibles responsabilitats pecuniàries, tant civils, com penals i costes, en els termes legalment establits i a la vista dels fets exposats en un informe policial.

Et Pot Interessar