El Bigotes no aporta res a la comissió d’investigació de les Corts

L’expresident de l’empresa Orange Market i considerat com un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, conegut com ‘El Bigotes’, ha eludit contestar a les preguntes dels diputats la Comissió de les Corts Valencianes que investiguen la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana a causa que té causes obertes i, segons ha dit, qualsevol cosa que diguera “podria perjudicar-me”.

“Jo aniré un dia, crega’m que tinc paraula, i aniré a donar-li les explicacions que vosté em demana, però tampoc es crega tot el que conten els mitjans. Li done la meua paraula d’honor que aniré a les Corts o a València i donaré una explicació, però no es crega tot el que li conten”, ha proclamat.

Així ho ha indicat ‘El Bigotes’ en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, en la qual ha intervingut per videoconferència i acompanyat pel seu lletrat, des de la presó de Valdemoro (Madrid), on compleix condemna per les irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009.

Pérez estava citat este dijous per a declarar en esta comissió en qualitat d’expresident d’Orange Market amb l’objectiu d’analitzar la relació de l’empresa amb Fira València, on es va celebrar el Congrés Nacional del PP en 2008 en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat a la Presidència del Govern.

No obstant açò, s’ha acollit el seu dret a no declarar perquè ha recordat que té causes obertes i “qualsevol cosa diguera em podria perjudicar”. “Estic en condemna preventiva per una causa recent a València, per Fitur i estic querellat contra els jutges que van presidir eixe juí. No vaig a fer comentari i no tinc més que dir”, ha subratllat. S’ha compromès, però, a donar explicacions.

Declaració de Correa

Per la seua part, el considerat presumpte capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha advertit que esta causa és “un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per part d’un altre a través del nostre darrere”, i considera que no estaria sent investigat si els treballs no els haguera fet per al PP.

“Si no haguera treballat per al PP, jo no estaria ací assegut. En este famós cas Gürtel no existeix tanta corrupció, és mentida”, ha subratllat. Respecte a la relació de la mercantil amb Fira València, ha indicat que la gestió diària la portava Álvaro Pérez, conegut com ‘El Bigots’, perquè la seua activitat estava centrada a Amèrica i, per tant, la seua estada a Espanya era “mínima”, però ha subratllat que en el recinte firal “no hi havia corrupció”.

“Si en lloc de ser el PP açò es donara en una multinacional, jo no estaria ací assegut, perquè jo regale una corbata i li la regale al president d’una multinacional perquè és el meu client i quan arriba la Nit de Nadal li faig un regal com fan totes les empreses d’este país i del món sencer, però si es vol polititzar això i crear un ambient”, ha assenyalat.

“Com no vaig a regalar una corbata a un client que és fantàstic per a mi?, com no li vaig a regalar un aniversari i uns pallassos a Ana Mato i Jesús Sepúlveda que són amics meus i no li costa un duro a la meua empresa?”, s’ha preguntat per a dirigir-se als diputats i assenyalar-los: “Si vostés demà tenen un restaurant, en les noces d’una amic li donaran un sopar i si tenen una tenda de roba li regalaran un trage”.

“Ara en este país tot és corrupció i com açò va ser un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per un altre partit a través del nostre darrere, nosaltres som delinqüent”, ha lamentat per a insistir que en la seua empresa no hi ha “ni un sol delinqüent”.

Et Pot Interessar