22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Joves PV reclama la connexió entre Dénia i Gandia en tren

 

– Les joventuts de Compromís de la Marina Alta i la Safor Valldigna, Joves PV, llancen una campanya per arreplegar firmes i reivindicar la connexió en tren entre Dénia i Gandia.

Després de cinquanta anys del seu tancament i una inversió en estudis que han malgastat recursos sense aportar cap solució tangible, els habitants de la Marina Alta i la Safor continuen esperant una connexió viable entre els nuclis de Dénia i Gandia.

La restauració de la línia de tren entre Dénia i Gandia no només milloraria la cohesió territorial, mantenint unides les ciutats de València i Alacant, sinó que també afavoriria dues de les comarques amb més demanda de mobilitat del País.

És imperatiu deixar de dependre del transport privat, que és contaminant, i apostar per un sistema de transport públic de primera qualitat.

“A través d’aquesta arreplegada de firmes, des de Joves PV volem exigir, per tant, una ruta accessible, eficient i d’alta qualitat que connecte les nostres comarques, però també amb les ciutats d’Alacant i de València de manera ràpida, rendible i efectiva. Totes aquelles persones que vulguen aportar el seu granet d’arena ho  podran fer a través de la petició de Change.org. (https://www.change.org/p/exigeix-la-connexi%C3%B3-en-tren-entre-d%C3%A9nia-i
gandia)”

Des de Joves PV – la Marina són incisius: “No volem més promeses incomplides pel govern de torn. No volem més estudis que finalment acaben a un calaix sense dur a terme cap acció. Volem el tren de la costa i el volem ja”, explica el seu secretari, Alberto Robles.

Així ho reclama també Damià Todolí, secretari de la Safor Valldigna: “El tren de la costa no és cap capritx, és una aposta més per vertebrar el País Valencià i tindre unió amb Catalunya i així amb la resta d’Europa. A més ja és una necessitat per a moltes persones, en especial joves, que per feina o estudis han de fluctuar cada dia entre ambdues comarques o necessitem aquesta línia per arribar a altres llocs i un tram no és la solució”.

Una connexió entre Dénia i Gandia amb un mitjà de transport públic i de qualitat no només millorarà la connexió entre els nostres pobles, sinó que també potenciarà l’economia local mitjançant l’increment de la mobilitat i facilitarà l’accés a oportunitats d’ocupació per als residents locals. En dades generals, milers de persones es beneficiarien d’ell.

“Per tant, exigim al Govern de la Generalitat i al Govern central que implemente una connexió eficient entre Dénia i Gandia com a part essencial per vertebrar el nostre territori i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que vivim ací”, han remarcat els joves de Compromís.

Articles relacionats