24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

JORNADA INFORMATIVA DEL PLA RENHATA A L’ALQUERIA DE LA COMTESSA

La Generalitat Valenciana ha posat en marxa el Pla Renhata 2022, destinat a la reforma d’habitacions humides: cuina, banys o safaretjos (sense incloure electrodomèstics, placa de cocció, forn o extractor de fums).

En la mateixa línia, s’inclouen ajudes per a l’adaptació de la vivenda per a facilitar l’ús per a persones amb diversitat funcional: ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, etc.

A més, també pot subvencionar-se la instal·lació de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda: monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, activació mitjançant veu, càmeres per a l’atenció a dependents i detecció i alarma d’incendis.

Aquests ajuts, que es podran sol·licitar entre l’1 de febrer i el 13 d’abril del 2022, contemplen tant obres acabades, com aquelles que estan en curs o que encara no han començat. En aquest aspecte, l’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa durà a terme una jornada informativa el 22 de febrer a la sala de la biblioteca per explicar aquestes ajudes.

Tal com ha recordat l’alcalde del municipi, Voro Femenía, “per a sol·licitar el Pla Renhata la casa ha de ser la residència habitual i ha de tindre més de 20 anys d’antiguitat, excepte si en l’habitatge viu una persona amb un grau de discapacitat superior al 33% o major de 70 anys. Així doncs, anime als que estiguen interessats a sol·licitar aquestes subvencions i acudir a la jornada informativa del 22 de febrer

Articles relacionats