9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Jornada de participació ciutadana per conéixer el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia de Gandia

El departament de Medi Ambient de l’àrea de Gestió responsable del territori està ultimant el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia. És per això que es convida a la ciutadania a una jornada de participació que tindrà lloc demà dimecres, a les 17.30 h, a l’Urbalab Gandia.

L’Ajuntament de Gandia està ultimant l’elaboració del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia sostenible per tal de complir amb un dels requisits del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia d’Europa.

Aquest Pacte és el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de: reduir les emissions de CO₂ un 55% abans del 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Aquest projecte servirà per a avançar en el disseny d’un municipi de Gandia més habitable, eficient, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible.

En aquesta darrera fase de l’elaboració, cal la participació de la ciutadania, aportant els seus punts de vista i prioritats, per la qual cosa es procedeix a convocar a una jornada els diferents actors socials i econòmics de la ciutat.

A la jornada de participació ciutadana s’aprofundirà en els aspectes següents:

1. Conéixer en quina situació es troba el municipi.

2. Seleccionar les mesures a incloure al pla per a un desenvolupament més sostenible.

3. Intercanvi d’opinions i idees.

4. Exposició d’interessos afectats i beneficis comuns per a tots els ciutadans.

La convocatòria serà el dimecres dia 15 a les 17.30 hores a la planta baixa de l’edifici Joan Climent (Urbalab).

Articles relacionats