23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Acord per millorar el Centre Social i serveis municipals als Marenys de Rafalcaid de Gandia

• L’A.V. dels Marenys de Rafalcaid s’ha reunit amb el regidor de Regidor Delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà, Qualitat Urbana, Coordinació Territorial i Contractació, Sr. Miguel A. Picornell, per a repassar els temes pendents i acordar una sèrie d’actuacions per a la millora del Centre Social i del barri en general.

• L’entitat veïnal mostra la seua satisfacció pel grau de compliment de l’ajuntament dels acords per a millorar el barri, encara que incideix en què encara queda bastant treball per davant.

L’Associació de Veïnes i Veïns dels Marenys de Rafalcaid ha acordat amb l’ajuntament actuacions de millora de les instal·lacions del centre social, on en breu s’implantarà un horari tant d’estiu, com d’hivern, perquè les instal·lacions es puguen usar independentment d’horari del bar.

La millora de l’enllumenat exterior, repintat de tanques, equipament del local de l’associació i la col·locació de tendals en la pista esportiva per a les festes del barri són unes altres de les demandes que seran ateses per l’ajuntament.

Jesús Bañuls, president de la A.V. Marenys de Rafalcaid ha assenyalat que: “Necessitem continuar donant-li una rentada de cara al barri i al centre social, per això ens coordinem amb l’ajuntament i aquest treball està donant fruits”.

Les tasques que s’han acordat són:

El manteniment dels embornals areners en tota la urbanització, que requereixen neteja i llevar la “crosta” que es forma i fa que no filtren l’aigua o tarden molt a fer-ho.

Sobre la problemàtica dels veïns del carrer Va Timó, els vials del qual s’inunden en períodes de pluges intenses, dels que enguany hi han hagut diversos, s’està treballant a elaborar la proposta que solucione la situació i que quan estiga elaborada s’informaria tant els veïns afectats com a l’associació.

Miguel A. Picornell, alcalde de barri del Grau, Venècia i Rafalcaïd ha manifestat que, “L’Ajuntament i l’associació treballem braç a braç per a millorar el barri d’una forma coordinada. L’exigència de l’associació és alta, però això és bo perquè ens ajuda a detectar els problemes i solucionar-los”.

Des de l’associació s’ha insistit en la substitució progressiva dels contenidors de fem, així com la instal·lació de cartelleria anunciant el servei de recollida de mobles i andròmines velles, ja que, malgrat els esforços tant de l’associació com de l’ajuntament, continua havent-hi gent que contínuament tirant mobles i deixalles en la via pública.

S’instal·laran una sèrie de senyals: En el contenidor de poda es generen problemes pel fet que hi ha empreses de jardineria que l’omplin contínuament en lloc d’anar als llocs establits per a les empreses. Es col·locarà un cartell indicant que el seu ús és només per a particulars residents en Marenys.

Cartells per a evitar els enderrocs, es posaran en la zona de les caravanes i al costat del Rumasa, ja que en aquests punts hi ha hagut problemes sobre aquest tema.

Senglars: Existeix un problema real de seguretat sobre aquest tema, ja que aquests animals han sigut vistos en la zona de la platja, al parc del centre social i en altres punts del barri. L’associació li ha demanat a l’ajuntament que actue, ja que sembla que entre altres coses, entren en aquestes zones buscant el menjar que alguns ciutadans deixen per als gats de carrer.

Neteja de solars: S’ha acordat demanar als departaments corresponents la informació sobre aquest tema sobre si s’ha actuat sobre els solars que es troben en situació d’abandó. L’associació també realitzarà un llistat dels solars que requeresquen neteja i li ho farà arribar a l’ajuntament.

Rotonda Centre social – Després d’un accident de trànsit, el fanal s’ha quedat inclinada, per la qual cosa se sol·licita la seua recol·locació, així com la millora de la zona enjardinada d’aquesta.

Parc infantil zona Creu Roja: Es va demanar que s’actuara i de fet ja han començat a pintar els bancs, i ara es pintaran els jocs infantils, les parets amb grafitis i es tallaran les tanques a una altura màxima aproximada d’uns 50 cm, ja que en estar bastant més alts, actuen com a paret impedint que es veja l’interior de la zona infantil, a més se sol·licita que es fumigue la zona.

Marquesina Urbanet: L’associació ha demanat que es reubique la marquesina existent i es col·loque en la zona de la font al costat de la zona infantil del centre social.

Finalment també s’ha sol·licitat que la brigada del pla d’ocupació actue amb el repintat dels bancs dels parcs del barri, així com el tancat de la zona infantil del centre social, entre altres actuacions.

La reunió va acabar informant-se al Sr.Picornell de la situació de les sol·licituds fetes a altres departaments de l’ajuntament.

En aquest punt, l’associació va mostrar la seua preocupació sobre si el projecte guanyador dels pressupostos participatius de Gandia en 2021, el Parc Natural Infantil de Marenys de Rafalcaid estaria executat durant aquest estiu.

Jesús Bañuls, president de la A.V. Marenys de Rafalcaid: “En l’associació confiem que el Departament de Participació Ciutadana complisca el seu compromís i puga ser una realitat durant aquest estiu, però comencem a tindre dubtes sobre aquest tema”.

Articles relacionats