Jordi García, del Real de Gandia, i Toni Rodríguez, del Grau, guanyen el concurs de fotografia sobre els riuraus

 

Fotografia de 1922 presentada per Toni Rodríguez.

L’Associació Riuraus Vius ha lliurat este divendres 3 d’agost els premis del II Concurs Fotogràfic “Els riuraus i l’escaldà”. L’acte va tindre lloc al Centre Social 8 de Març, de Jesús Pobre.
El jurat, format pels fotògrafs José Iglesias, Jake Abbott i Pepa Guardiola, va triar als  guanyadors entre les 30 imatges exposades. Han participat una trentena de fotògrafs en les dues modalitats, fotografia antiga i actual.
En la modalitat de fotografia antiga han participat un total de 4 fotògrafs amb 8 fotografies, de les quals ha sigut guardonada la presentada per Toni Rodríguez, del Grau de Gandia, amb una fotografia d’una escaldà a la dècada de 1920 a Dénia. El premi consta de diploma, 150€ i un exemplar del llibre “Riuraus Valencians, edificis únics al món”, signat per l’autor, Lluís Fornés.
En la modalitat de fotografia actual, s’han presentat un total de 122 obres, de les quals l’organització de Riuraus Vius en va pre-seleccionar 58, perquè els membres del jurat en seleccionaren 30 i conformaren la present l’exposició. Vistes les 30 fotografies exposades, el jurat per unanimitat acorda concedir els següents guardons:
El 3r Premi, dotat amb diploma, 100€, i un exemplar de la revista Riuralogia, s’atorga a José A. Vives Llobell, de Xàbia, per una panoràmica nocturna del Riurau del Cocó, a Calp.
El 2n Premi, dotat amb diploma, 150€ i un exemplar de la revista Riuralogia, s’atorga a Alicia Benavent, de Beniarjó, amb una fotografia sobre l’escaldà a Jesús Pobre.

1r Premi, dotat amb diploma, 250€ i un exemplar del llibre “Els riuraus. L’elaboració de la pansa”, signat per l’autor, s’atorga a Jordi García Polop, del Real de Gandia, guanyador amb una fotografia de la festa de l’escaldà de Terrateig.
El jurat valora molt positivament la convocatòria del concurs i la nombrosa participació.
Són actuacions que vénen a difondre i posar en valor la cultura relacionada amb la pansa, els riuraus, els treballs de l’escaldà, les persones que intervenen, les eines que s’empren i els espais que s’ocupen.
L’exposició amb les fotografies guanyadores del concurs i la resta d’obres seleccionades, romandrà oberta al Centre Social de Jesús Pobre fins al diumenge 26 d’agost, dia de la Festa de l’Escaldà, en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.

Et Pot Interessar