17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

JAZZ AL MONESTIR DE LA VALLDIGNA AMB JOAN BENAVENT QUINTET

 

 

– El dissabte 18 de desembre actuarà al Monestir de la Valldigna el Joan Benavent Quintet, el qual tancarà la temporada d’aquest any

La programació desenvolupada durant d’aquest anyal cenobi de la Valldigna, conclourà amb un concert de jazz. L’aposta per aquest gènere es veurà reflectida en la programació del 2022, on el Jazz tindrà un pes important dins les activitats que es desenvoluparan.

El saxofonista valencià, Joan Benavent (1983) va estudiar al Conservatori de Carcaixent i al Conservatori Koninklijk (La Haia). Aquest instrumentista i compositor ha tocat amb Eric InekeFrancesco Angiuli, Felip Santandreu i Manuel Hamerlinck, entre altres, per diferents països i en agrupacions de formats diferents. A més, ha exercit com a docent a Sedajzz, el Conservatori Joaquín Rodrigo i en bandes musicals de la Comunitat Valenciana.

Joan Benavent és un dels músics de jazz més polivalents de l’escena jazzística valenciana. Es caracteritza per la seua capacitat per desenvolupar el seu discurs. Frescor musical i exquisidesa interpretativa. Amb una formació de trompeta, saxo i secció rítmica interpreten jazz d’estil hard-bop, expressant les inquietuds artístiques dels seus components per mitjà d’un repertori de peces originals.

La seua música, extremadament rica en matisos, ofereix un viatge sonor a les arrels del jazz modern. Els músics que formen el grup han participat en projectes guardonats amb premis Grammy, i han col·laborat amb artistes com ara Dexter GordonBranford Marsalis, Peter Bernstein, Deborah Brown o Dizzy Gillespie.

Des de la Mancomunitat de la Valldigna es fa una aposta pels músics de jazz valencians, molts d’ells amb una trajectòria internacional contrastada, obrint així un espai on els amants d’aquest gènere, i de la música en general, puguen gaudir dels millors músics en un lloc tan emblemàtic.

Articles relacionats