Investiguen 26 persones en diverses províncies per la compra-venda de punts del permís de conduir

La Guàrdia Civil ha investigat a un total de 26 persones per la compra de punts del permís de conduir, a través d’anuncis en pàgines web. Les recerques es van iniciar en la seu de la Prefectura provincial de trànsit de Màlaga, en detectar-se que un mateix conductor tenia infraccions per excés de velocitat en les mateixes dates i en diferents llocs del territori nacional.
En total s’han dut a terme 26 actuacions en les províncies de València Madrid, Màlaga, Biscaia, Tarragona, Lugo, Àvila, Jaén, Sevilla, Burgos, Murcia, Granada, La Corunya, Zaragoza, Astúries, Navarra, Cantàbria i Huelva.
Segons informa la Guàrdia Civil en nota de premsa, l’Operació ‘Puntito’ es va iniciar amb la recopilació dels expedients de les sancions en la qual apareixia la persona com a autora de les infraccions per excés de velocitat.
De l’estudi dels expedients es va comprovar que els vehicles amb els quals havia sigut detectat no eren propietat de l’infractor i les infraccions estaven comeses en diferents llocs del territori nacional, en les mateixes dates, i fins i tot en igual franja horària.
Els titulars dels vehicles als quals se’ls havia detectat la infracció per excés de velocitat, després de rebre de les Prefectures de Tràfic l’inici de l’expedient sancionador perquè identificaren al conductor del vehicle, comunicaven que el conductor era la persona que prèvia oferta en les xarxes socials els havia venut els punts, evitant amb açò que se’ls retiraren els seus propis punts.
L’anunci de la venda dels punts es realitzava a través de diferents pàgines web, en la qual s’oferia la venda per un preu que oscil·lava entre 50 i 150 euros per punt, a més de la sanció per la infracció. La comunicació entre el comprador i el venedor s’efectuava a través de les diferents xarxes socials i el pagament es realitzava a través de transferència bancària o ingrés en compte.

Et Pot Interessar