9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Internen al psiquiàtric al jove que va intentar matar a navallades al seu iaio a Oliva

– L’Audiència de València aplica l’eximent d’alienació mental i absol a l’agressor del delicte de temptativa d’assassinat

L’Audiència Provincial de València ha imposat una mesura d’internament psiquiàtric, durant un termini màxim de 20 anys, per a un jove que va intentar assassinar a navallades al seu avi, de 80 anys, a Oliva després de patir un brot psicòtic per l’esquizofrènia de tipus paranoide que pateix.

El 23 de febrer de 2019 en l’habitatge dels seus iaios va ocórrer el fet, quant sense mediar paraula l’agressor es va abalançar sobre l’ancià, que tenia 80 anys, i va començar a navallades al coll i cara, a l’acudir la dona de la víctima l’agressor es va anar de l’habitatge.

L’ancià va patir greus lesions que van requerir intervencions quirúrgiques i cures especials durant 41 dies. La víctima va rebre assistència a l’Hospital La Fe.

El tribunal absol del delicte de temptativa d’assassinat, que tenia 27 anys quan va cometre l’agressió, en aplicar-li l’eximent complet d’alienació mental, ja que ha quedat demostrat que tenia anul·lada la seua voluntat i no era capaç de conéixer i d’obrar amb coneixement, a causa de la seua malaltia mental, quan va ocórrer el fet.

Des del moment en què va ser detingut, l’acusat va manifestar l’autoria dels fets i va demostrar el seu penediment. La sentència de la Secció Quarta de l’Audiència de València estableix la revisió cada sis mesos de la mesura d’internament psiquiàtric.

Articles relacionats