25.8 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

Informació ampliada positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana

Sanitat Universal confirma 24 nous casos positius en la Comunitat Valenciana

– Catorze d’aquests casos s’han detectat en la residència de majors, la qual cosa eleva a 30 la xifra de contagis en el centre

-La conselleria ha llançat un “autotest” perquè els ciutadans puguen comprovar si són o no possibles contagiats per coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 24 nous casos positius de coronavirus en l’en la Comunitat Valenciana, la qual cosa eleva a 98 els casos actius.

Catorze s’han registrat en la residència de majors de la província de València, arribant així a 30 el nombre de positius en aquest centre. Entre ells, un treballador de la residència que es troba en el seu domicili. Tots els residents es recuperen en el centre, excepte un que ha sigut traslladat a un hospital com a mesura preventiva, encara que presenta símptomes lleus. Des de Salut Pública es continua investigant l’origen del contagi en aquest centre.

D’altra banda, han donat positiu altres 10 persones a les províncies d’Alacant, Castelló i València.

En la d’Alacant, s’ha registrat el cas d’un home, contacte d’un positiu anterior, que es troba en el seu domicili; també una menor, el cas de la qual és importat i que també es recupera a casa; una dona que es troba ingressada, encara que el seu estat no revist gravetat; un metge, que presenta un cas secundari i que es recupera en el seu domicili; i altres dos homes que són també casos secundaris i es troben en aïllament domiciliari.

D’altra banda, a la província de València, ha donat positiu una dona, contacte d’un positiu anterior, que es recupera en el seu domicili; una altra dona que és un cas importat i també està a casa; i una infermera, que és un cas secundari i també es troba en el seu domicili.

Finalment, a Castelló s’ha detectat el cas d’una dona que és un cas secundari i es recupera també en aïllament domiciliari.

Per tant, en aquest moment, en la Comunitat Valenciana, hi ha 98 casos actius: 4 a la província de Castelló, 68 en la de València i 26 a la província d’Alacant.

De tots aquests casos, 23 es troben ingressats i 47 es recuperen en el seu domicili, mentre que 28 dels 30 casos positius de la residència de persones majors es troben en el centre. A més, hi ha 103 professionals sanitaris en aïllament preventiu.

La consellera ha informat també que, fins al moment, s’han realitzat 1.852 proves amb resultat negatiu i que la línia 900 300 555 ha atés des que es va posar en marxa més d’11.100 crides. El 20% d’elles han sigut per a sol·licitar informació general i el 18% correspon a persones que té símptomes compatibles amb la malaltia i a més compleix criteris epidemiològics.

“Autotest” per a ciutadans

Hui mateix s’ha habilitat en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal una secció perquè les persones que tenen dubtes puguen realitzar un “Autotest” inicial i comprovar si són possibles contagiats per coronavirus.

Aquesta aplicació, seguint els criteris marcats pel Ministeri de Sanitat, ofereix informació i té com a objectiu orientar als ciutadans sobre si han d’acudir a un Centre de Salut o trucar al telèfon habilitat per la conselleria, 900 300 555, en funció dels símptomes que presenten i altres circumstàncies com els llocs que han visitat o els contactes que han tingut en els últims dies.

Aquesta informació s’ofereix ja a través de la línia 900, que s’atén a través d’operadors que guien als ciutadans en els seus dubtes. Amb aquest “*autotest”, per tant, es pretén alleugerir el flux d’anomenades a la línia 900, que han augmentat en els últims dies.

L'”autotest” sobre coronavirus ofereix, a més, informació addicional per als qui ja estan aïllats a casa i tenen dubtes, les preguntes més freqüents sobre el virus o dubtes generals sobre aquesta malaltia.

Articles relacionats