22.9 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

El Consell tancà els centres d’oci per a persones majors i suspén els viatges per a persones dependents i joventut

-La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en coordinació amb Sanitat Universal, ha decidit tancar els CEAM

-Els centres residencials de caràcter sociosanitari restringiran les visites a les quals siguen estrictament necessàries

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat, juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el tancament dels centres especialitzats d’atenció a persones majors (CEAM) de la Comunitat Valenciana, dins del conjunt de mesures que el Consell està adoptant per a minimitzar els contagis per coronavirus, i que també afecta els viatges i activitats dels col·lectius de majors, diversitat funcional i joventut.

La Vicepresidència compta amb 34 CEAM en tota la Comunitat Valenciana, on es desenvolupen accions d’oci dirigides a les persones majors, que majoritàriament no tenen la condició de persones dependents, però que per la seua franja d’edat es troba entre els col·lectius més vulnerables davant el COVID-19.

La conselleria també ha remés a tots els centres residencials, d’atenció diürna i ambulatòria del seu àmbit d’actuació, un protocol consensuat amb el departament de Sanitat Universal, que complementa el que ja es va remetre als centres divendres passat, elaborat pel Ministeri del ram, donant les primeres instruccions d’actuació.

El protocol, a més de repassar les mesures de prevenció i control de la infecció, estableix la restricció de les visites als centres residencials, limitant-les a les estrictament necessàries, i que hauran de ser comunicades a les direccions dels mateixos perquè en prengueu coneixement.

La conselleria, seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, també ha comunicat la suspensió de totes les estades del programa Termalisme Valencià de la Comunitat Valenciana durant un mes, quedant a l’espera de l’evolució de la situació. Aquesta cancel·lació també serà aplicable a les estades vacacionals programades per a les persones majors.

Així mateix, aquesta suspensió afecta els viatges programats per al col·lectiu de diversitat funcional, tant els subvencionats a través de la Direcció General de Diversitat Funcional, com de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS).

Suspeses activitats de l’IVAJ

Les activitats programades per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) també queden suspeses, la qual cosa afecta dos campus de voluntariat programats per a aquesta primavera; el programa Jove Oportunitat, dirigit a xics i xiques que han abandonat els estudis; i les activitats subvencionades i desenvolupades a través d’escoles d’animació o associacions.

D’igual manera, s’ajorna la Senda del Poeta, que commemora la mort del poeta Miguel Hernández, i que es traslladarà a octubre, i se suspenen les tres Trobades de Teatre Jove, que s’havien de celebrar a Alacant, València i Castelló; així com la participació de l’IVAJ en el festival de còmic de Sagunt.

Quant als albergs de l’IVAJ, es cancel·len les reserves durant un mes, igual que succeeix amb els cursos de formació que imparteix el Institut.

Articles relacionats