23.4 C
Gandia
Dissabte, 24 setembre, 2022

Ha qualificat Susana Díaz d’esquerra inútil a Ximo Puig?

carles mulet 400x250 1 1

CARLES MULET          

Senador de Compromís

Fa unes setmanes, ens arribava al Senat una moció signada pels senadors del PSOE d’Andalusia, Castella-la Manxa, Madrid i Aragó, en la qual es reivindicava el corredor “mesetario” com a prioritari, elogiava el port d’Algesires per ser el de més activitat, i posava com a secundari el corredor pel Mediterrani ( a pesar que amb només dos dels ports del País Valencià o Catalunya ja se superava l’activitat del d’Algesires, ho dic per si el seu únic argument era eixe, que d’altra banda és absurd, ja que tant fa quin port siga l’eixida d’Europa).
No era la primera vegada que el lobby el PSOE andalús llançava dards en eixe sentit, i veníem ja una mica escaldats per mocions presentades per tot el PSOE en defensa dels cítrics andalusos davant les amenaces de Sud-àfrica ( obviant al País Valencià, primera productora d’ells), o mocions reivindicant la figura de Miguel Hernández on semblava que el malmès poeta era de Jaén.
Ràpidament, el PP arreplega el guant i esmena eixa moció estrenyent més, corredor “mesetario” súper prioritari, i el mediterrani, si queden engrunes doncs bé. Nosaltres ja havíem presentat l’esmena en sentit contrari, primer el mediterrani, per pura lògica, i acabant a Algesires, i no a Almeria, doncs seria un atzucac.
Fins al mateix dia del ple, sense notícies del PSOE. El senador del PSOE valencià Joan Lerma sent la pressió mediàtica, mentre ells han callat, nosaltres portàvem dues setmanes picant amb el tema. No intenten arribar a cap acord amb nosaltres, solament amb el PP, suavitzen el posicionament radical del PP, i pacten una transaccional, pitjor que el text original del PSOE; corredor mediterrani també, citen alguna ciutat o punt de Catalunya, País València i Murcia, però desapareix la cita de 2020 com a data de finalització, data que sí mantenen per al “Mesetario”. I obvia que el Mediterrani acabe a Algesires com demanàvem. Aquest text, contínua sent insultant per al PV, Murcia i Catalunya, però volen vendre’l com un avanç, com un mal menor…
Per a aprovar eixa transaccional, i que Lerma, Montilla, i els dos senadors murcians intenten salvar el tipus ( en açò ha quedat el PSOE de l’arc mediterrani en el Senat, senyors i senyores…) , i diguen que han aconseguit una millora en el text.. ( em pregunte jo quina millora és eixa, relegar a secundari el Mediterrani, sense dates, sense compromisos seriosos, sense acabar a Algesires…), pacten, com és de costum, PP i PSOE; i perquè eixa transaccional tire endavant i el PSOE perifèric tinga una excusa per a votar a favor, necessiten la signatura de quatre grups, aconsegueixen el del PP, PSOE i PNB, i els falta un quart.
Intenten la signatura de Podem, que els diu que no, la d’ERC, que els diu també que no, i ve finalment al mixt, on hi ha un pacte entre els seus components, que les transaccionals o compten amb el suport de tots els grups que formen part, o no se signa. Acudeixen a la portaveu, i aquesta ho trasllada al grup. Tant PDCat ( antiga CiU), com nosaltres, ens oposem. Envien llavors a una de les cares més amables del PP a intentar aconseguir la nostra signatura, dient que solament volen la signatura, no el vot, que els és igual què votem, però que intentem que es puga votar la transaccional i no el text original, per a parlant mal i clar, “salvar el cul” a Lerma i Montilla, bàsicament. ( que tampoc ho compartisc…no era cap millora, solament estètica).
Els diem que no va amb nosaltres, que haver-ho pensat abans de presentar-ho, que intenten l’acord amb un altre grup parlamentari… que no ens agrada açò de les llenties, de pactar un text amb el PP i després tenir nosaltres que votar-los si o sí.
I comencen les trucades i wasaps al més alt nivell, preguntant, dient que des de la cúpula del PSOE valencià hi ha molt malestar, que a veure què fem, que si es pot arribar a algun acord. Ens vénen des de Podem amb que a ells també els arriben per terra, mar i aire les pressions des del País Valencià. L’operació per a salvar la cara a Lerma està en marxa.
Ens mantenim ferms, i el PSOE demana ajornar la votació d’aquesta moció ( la primera del matí) fins a aconseguir la quarta signatura, i continuen les pressions.
Al final, per a resumir, ens mantenim, i a final del matí, quan va a produir-se la votació, el PSOE andalús a contracor i amb retrets a nosaltres, diu que retira la moció.
El debat havia sigut gruixut, el PSOE s’hi havia sentit atacat per la meua intervenció, i tant mentre intervenia com ja en els passadissos, crits i improperis, “portem 32 anys guanyant a la dreta, i vostès no han guanyat mai cap eleccions”. ( I?, també va guanyar el PP per majoria en el PV; amb gúrtels i xarxes clientelares, s’oblida d’açò el PSOE andalús dels ERO i del PER, imagine, o s’oblida de l’últim i reiterat sorpaso valencià). Que atacar al PSOE andalús era atacar als andalusos, el mateix argument que utilitzava Jordi Pujol quan se li criticava, i dic jo, en les últimes eleccions andaluses, si sumes la gran abstenció, amb tots els vots que no anaren al PSOE, que no va traure ni des de lluny majoria, doncs infinitament més andalusos no van votar al PSOE que sí, i malgrat tot açò, quin dret els dóna per a maltractar-nos?.
Fem pública la votació, i de seguida el PSOE valencià vol parar la que els cau damunt, i intenten apuntar-se el tant que gràcies a Ximo Puig s’ha retirat la moció… perdonen?, si fins a l’últim moment ens ha estat pressionant perquè els permetérem votar-la!, si ha utilitzat tots els contactes i intermediaris possibles!. Per la seua sort, alguns dels mitjans que els fan més cas a ells que a nosaltres, venen la seua versió falsa de la realitat. Ximo Puig ha plantat cara als andalusos que han retirat per fi la moció (que cínics).
En teoria doncs, pau en el PSOE. Doncs no, es veu que el PSOE andalús està que trina per aquesta derrota, i ix en tromba Susana Díaz insultant-nos d’esquerra inútil, ens acusa de boicotejar la moció i impedir que es debatera, i de ser poc més que esbirros de Pablo Iglesias ( ja m’explicarà aquesta senyora quina relació té per exemple ERC amb Podem, per posar un sol exemple).
Llavors, no era Ximo Puig qui va aconseguir retirar la moció?, llavors li està dient inútil a ell?. O és que Ximo Puig ha mentit?. L’esquerra inútil és la que ha posat a Ximo Puig en el govern ( vist el que s’ha vist, igual sí que som una mica inútils per açò). L’esquerra inútil és la que cogoverna amb el PSOE en el PV, Diputació de València, les capitals del País Valencià, i bon nombre de pobles i ciutats?. Eixa idea la comparteix Puig també?.
La senyora que governa gràcies al partit-contenidor eixe anomenat Ciutadans, la senyora hereva de la casta andalusa dels ERO, el més semblat al PP més corrupte, la xiqueta del senyor X, la que va permetre que Rajoy, Montoro i la seua quadrilla estiga governant Espanya, ens crida esquerra inútil….tot per què?, Per plantar-nos i dir-li que no és no, que no acceptem engolir res, que nosaltres defensem a la nostra gent i el nostre territori, que estem farts de callar davant una maquinària centralista, egoista, i per cert, corrupta com la que més.
Si eixa ha de ser la nova cara del PSOE, i Ximo Puig el seu lacai, quin futur més negre ens espera…. cal recordar que el que es votava era simplement una moció, una moció és demanar-li al Govern que faça açò o allò, sense cap repercussió, sense obligar-lo a absolutament a res. El Govern pot fer cas omís a la moció, no és vinculant… Imaginen-se quan li demanem al Govern des de Compromís diners per al corredor Mediterrani en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Susana, quina repulsió em dónes…

Articles relacionats