21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Guerra sense caserna al PSPV després de l’operació policial a la Diputació

El PSPV s’ha vist immers en una recrudescència de les guerres inernes arran de l’operació policial a la Diputació que ha acabat amb el president d’eixa institució, Jorge Rodríguez, i altres cinc persones en llibertat amb càrrecs. El cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, ja ha deixat caure de forma implícita que l’equip del també alcalde d’Ontinyent pot estar sent víctima del “foc amic”. Amb les hostilitats desbocades i en un escenari de tots contra tots, ningú al PSOE hi vol ficar el cap a un PSPV en el punt d’ebullició, cap dirigent federal vol foto amb Ximo Puig, les agrupacions comarcals han començat a prendre partit en un o altre sentit, i el foc creuat té la seua màxima expressió a les xarxes socials. L’ajornament de la Festa de la Rosa al setembre és tot un símptoma. 

El PP ha dit que el PSPV “està obert en canal”, i ha parat atenció en què ni el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ni el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, són capaços de liderar ni controlar l’organització.

A l’altre partit implicat en l’operació policial, Compromís, hi ha temor a que l’exgerent de Divalterra, Agustina Brines, no estiga disposada a assolir en solitari les conseqüències que s’hi pugen derivar en la vessant judicial. Fonts d’esta formació han apuntat que no s’entén que la direcció del Bloc, formació a la que pertanyia Brines, no estiguera al corrent de les possibles irregularitats detectades a l’empresa pública de la Diputació, i per tant sentén encara menys que la direcció del Bloc s’haja limitat a acceptar la dimissió d’Agustina Brines. 

Bastidas s’ha referit d’aquesta manera en un comunicat a “els últims esdeveniments polítics i judicials que han afectat al president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en el marc de l’Operació Alquería, que està posant en evidència que Puig i Ábalos no pinten gens”.

Al PSPV, per la seua banda, hi ha coses que es donen per fet, com que la situació s’allargarà en el temps, la desunió es posarà cada cop més de relleu, i ningú de Madrid vol la foto amb Ximo Puig, a qui cada cop menys militants tenen en compte després de no haver estat capaç de donar una explicació convincent del que ha passat a la Diputació, al marge de les fallides en la gestió en temes com el finançament i la xarxa de corredors de transport.
Les campanyes en les xarxes socials de solidaritat amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, difoses per nombrosos càrrecs socialistes, sonen cada cop amb més insistència, i tot plegat s’està convertint en un espectacle.
Jorge Rodríguez sembla que no té intenció d’abandonar els seus càrrecs, per un motiu: amb la perspectiva de les hores que han passat sembla cada vegada més instal·lat en la convcció de que ha estat traït des del propi PSPV per tal de tallar de soca-rel la seua projecció política i les seues possibilitats d’apartar a Puig de la secretaria general. I en eixe mapa de la conspiració hi apareixen dos personatges del PSPV de Gandia: José Manuel Orengo i Alfred Boix, de qui tothom coneix al PSPV la seua enemistat manifesta amb Jorge Rodríguez. 

Articles relacionats