La guerra dels endollats

G. CABANILLES            

El PP de Gandia ha tirat mà de roda de premsa per denunciar la contractació de «quatre nous endollats» a l’Ajuntament de Gandia de la mà de Més Gandia. Tres dels nous endollats no ho són. Dos d’ells, Juan Luis Alía i Ingasi Minyana, substituiran dos companys que per diversos motius han renunciat al seu nomenament com a personal eventual, i la tercera, la professora d’Economia Àngels Durà, compleix tots els requisits per ocupar un lloc al Consell d’Administració de Caixa Ontinyent, un lloc que a més no comporta retribució (sí dietes i assistències).

En això té raó Més Gandia quan qualifica de «falses i infundades» les acusacions del Partit Popular, una formació que, d’altra banda, és la menys indicada per a donar consells sobre l’ús dels recursos públics.

No obstant, Més Gandia ha d’anar en compte amb la quarta suposada endollada,  l’especialista en patrimoni Isabel Canet, a qui esta coalició atribueix un «reconegut prestigi». És cert que no està en nòmina l’Ajuntament de Gandia, i que realitza treballs puntuals per a una empresa que assessora de forma externa al departament de Patrimoni. El que hauria de mirar Més Gandia és que l’empresa d’Isabel Canet té una estranya propensió a ser contractada per institucions que controla Compromís. En aquesta ocasió l’escriptora simatera, candidata en la posició número deu de la llista de Més Gandia en les passades eleccions municipals, cobrarà 9.680 euros per un contracte menor que s’ha d’executar en el termini de sis mesos, un periode poc generòs per a catalogar un patrimoni com el de la ciutat de Gandia.

Compromís s’erigeix amb garant de la perfecció pel que fa a l’aplicació de l’honradesa i honestedat en l’exercici de la política, i seria una llàstima que determinades pràctiques amenaçaren la seua puresa espiritual i política. No oblidem que les advocades excompanyes de despatx d’altre il·lustre militant de Compromís, el director general d’Urbanisme, Josep Lluís Ferrando (casualment també de Simat), encara estan prestant els serveis jurídics que Ferrando prestava abans del seu nomenament a diversos ajuntaments en matèria d’urbanisme. I és clar, es repetia la propensió entre els ajuntaments de Compromís a contractar a Josep Lluís Ferrando. 

Diu Més Gandia que la catalogació, regulació, protecció i conservació del patrimoni històric era una assignatura pendent de l’Ajuntament i un compromís electoral de Més Gandia, i en això estan, posant-hi molts esforços des de la regidoria que dirigeix Xavier Ródenas. Però si la catalogació del patrimoni és un assumpte tan important i mereix tants esforços per a Més Gandia, haguera quedat millor que la regidoria de Xavier Ródenas, en compte d’un contracte menor, s’haguera rascat un poc més la butxaca i haguera tret a concurs eixa catalogació. I si Isabel Canet és la més capacitada i fa l’oferta més avantatjosa, per suposat atorgar-li el contracte.

Més Gandia ha d’anar en compte. D’ací a dos anys hi ha eleccions i els votants de Compromís i Més Gandia són moltíssim menys indulgents que els del PP. 

 

Et Pot Interessar