21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Guardamar de la Safor provarà per primera vegada a Espanya un vehicle de salvament a control remot

– Es presenta a València el primer vehicle de salvament marítim a control remot d’Espanya.

– L’ajuntament de Guardamar de la Safor provarà juntament amb la Creu Roja el vehicle de salvament dimarts que ve 25 d’agost a les seues platges.

– En 2020 portem a Espanya més de 270 morts per ofegament. Juliol va ser el mes més tràgic amb 95 persones mortes.

L’ofegament és en l’àmbit global una de les deu causes de mort més habituals per a persones entre 1 i 24 anys. Cada any moren 372.000 persones ofegades a tot el món. Quasi la meitat són menors de 25 anys i sent els homes dues vegades més susceptibles a ofegar-se que les dones.

Per a ajudar en aquesta lluita contra les morts per ofegament una empresa Valenciana ha decidit portar a Espanya el primer vehicle de salvament marítim a control remot del món, el Dolphin 1.

Es tracta d’un vehicle semblant en forma al tradicional salvavides que porten els socorristes. Però d’una major grandària i equipat amb potents sistemes de turbines d’aigua. Aquestes turbines que ho fan capaç d’aconseguir la víctima en segons amb l’habilitat de poder transportar-la a una zona segura.

Amb un pes de tan sols 13 kg el Dolphin 1 pot aconseguir els 4 metres per segon de velocitat per a desplaçar-se i carregar amb un pes de 150 kg. Amb un rang d’actuació de 500 metres i una autonomia de 30 minuts, el Dolphin 1 està dissenyat de manera que és capaç de portar fins a tres persones al mateix temps.

Entre els avantatges de l’ús d’un vehicle no tripulat per a maniobres de rescat destaquen que el socorrista no posa la seua vida en risc. I pot mantindre en tot moment una línia visual amb la persona que està ofegant-se. En cas de rescat d’una persona esvaïda el Dolphin 1 també pot portar al socorrista fins a l’ofegat i una vegada rescatat posar a totes dues persones fora de perill amb la força de les seues turbines.

Una altra de les característiques d’aquest vehicle és la seua ràpida posada en operació. El Dolphin 1 està sempre actiu i només fa falta encendre el comandament a control remot perquè comence a funcionar. La seua posada en marxa en segons li fa l’aliat perfecte enfront d’altres vehicles de rescat com zòdiacs o motos d’aigua que poden tardar minuts a estar operatius.

Es tracta d’un vehicle perfecte per al seu ús en platges, llacs i rius, tant en terra com en qualsevol embarcació, ja que compta amb força suficient per a remuntar corrents forts i està equipat amb llums parpellejant que augmenten la seua visibilitat i li permeten operar de nit i en qualsevol estat climatològic.

L’ajuntament de Guardamar de la Safor a València serà el primer a Espanya a provar aquest vehicle de la mà de la Creu Roja local a les seues platges com a part de la seua aposta per poder oferir tant als banyistes com als socorristes un entorn segur per a gaudir de la mar.

Articles relacionats