22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

El govern de Tavernes s’arrisca a una batalla legal amb l’ocupació directa del sector 13

El govern local de Tavernes s’exposa a una batalla legal si tira endavant les gestions per a obtenir terrenys al sector 13 de la platja destinats a l’obertura d’un carrer i la finalització del col·lector de pluvlials que havia de discórrer inicialment pel carrer Blasco Ibáñez. Així ho han indicat rerpresentants dels propietaris afectats, que assenyalen que la figura de l’ocupació directa que el govern local pensa emprar per a executar eixes actuacions no està concebuda per a sectors que sobre els que ja s’ha aprovat amb anterioritat un planejament, i en tot cas si l’ajuntament necessita ocupar part del sector 13 per al col·lector, el que hauria de fer és desenvolupar en la seua totalitat tot allò programat en el sector . 

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va donar compte en el ple de dilluns 2 d’octubre de les gestions per a obtenir els terrenys afectats en el sector 13 i construir la nova ronda en la platja, que es preveu en l’obra del col·lector de pluvials contra les inundacions que pateix l’avinguda de la Marina.

Jordi Juan va assenyalar que “per a obtenir els terrenys, es va impulsar un canvi legislatiu de la LOTUP en les Corts, sempre defenent l’interés general, de manera que s’hi ha introduït la figura de l’ocupació directa, un procediment que reconeix un aprofitament urbanístic per als propietaris dels terrenys, que s’inscriu en el registre de la propietat i té totes les garanties”.

Així, es permet l’ocupació directa dels terrenys del sector 13, que implica que les parcel·les passen a ser de titularitat municipal i es compensa els propietaris amb una reserva de sòl urbanitzable. Una vegada es dispose dels terrenys, es podrà aprovar el projecte d’obres.

El que hi ha previst és construir un vial paral·lel al carrer Blasco Ibáñez que unisca l’avinguda de la Marina i la Goleta. D’esta manera s’aconseguirà descongestionar el trànsit de la platja i es crearan més zones d’aparcament. A més, s’evitarà alçar tot el carrer de Blasco Ibáñez, que era per on estaven previstes les obres del col·lector en l’anterior projecte.

Per altra banda, s’aprofitaran les obres per a dotar de millors infraestructures la platja, reurbanitzant el carrer Blasco Ibáñez i adjacents, ampliant les voreres i millorant la circulació del trànsit, ja que serà d’un únic sentit i facilitarà el passeig a les persones.

En una segona fase es connectarà el col·lector, a través d’un filtre verd, amb la séquia Mare per tal d’aprofitar l’aigua de pluja per a regar.

En total, uns 3,5 milions d’euros, que en opinió de l’alcalde representen una millora important en el nucli urbà de la platja de Tavernes i solucionaran els greus problemes de mobilitat i inundabilitat.

No pensen així part dels propietaris afectats, que anuncien batalla als tribunals si el govern local aplica l’ocupació directa sobre un sector que ja té programat un planejament previ, i defensen que l’ocupació directa està concebuda per a sòl on no s’haja programat cap actuació amb anterioritat. 

Articles relacionats