20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

García Layunta: “Neguem rotundament el relat enganyós d’un diari digital en el qual es qüestiona la tasca dels professionals sanitaris valencians”

  • Ana Regueira: “Totes les mesures adoptades a l’antiga Escola d’Infermeria de la Vella Fe tenen com a objectiu protegir el pacient”
  • El Ministeri de Sanitat Universal i Salut Pública es reserva les accions legals que, si escau, corresponguin a
  • Ana Regueira: “Totes les mesures adoptades a l’antiga Escola d’Infermeria de la Vella Fe tenen com a objectiu protegir el pacient”

– El Ministeri de Sanitat Universal i Salut Pública es reserva les accions legals que, si cal, corresponguen

La directora general d’Atenció Sanitària, Mariam García Layunta, ha desmentit profundament “la història enganyosa que fa un diari digital en el qual es qüestiona el treball i les bones pràctiques del personal sanitari valencià”. Segons García Layunta, ho fa en “una narració dels fets a partir d’un escrit anònim que volem descriure com poc o res ètic i profundament immoral”.

El director general ha subratllat, a més, que el Ministeri de Sanitat “es reserva les accions legals que, si n’hi ha, es corresponen amb tots aquells que han donat un  sustent a una carta anònima sense escrúpols”.

D’altra banda, García Layunta, ha assenyalat que “amb la humilitat i gratitud que la situació actual requereix, però també amb indignació, vull valorar, en canvi, el treball de milers de treballadors sanitaris i sanitaries que s’estan deixant la pell per salvar vides, per esmorteir l’efecte d’una pandèmia que ha infectat milions de persones i ha acabat amb la vida de molts”. Va afegir que “ho estan fent com poden i on poden, a costa de la seva salut, la seva vida personal, un sacrifici inhumà i, per descomptat, no són dignes d’històries tortes, realitats alterades, històries enganyoses, acusacions velades de mala praxi, etc.”.

“De moment només vull expressar el meu rotund suport a la tasca de tots i cadascun dels treballadors sanitaris de la Comunitat Valenciana, per a mostrar una vegada més, lluny d’ara polèmiques estèrils, la nostra confiança en la seua tasca difícil i heroica i dir-los que seguirem lluitant contra la pandèmia, com hem fet fins ara, amb errors i èxits i fins i tot esgotament” , va destacar el conseller delegat. Segons la seva opinió, “no hi ha cap altra manera de combatre la desinformació, ni la informació alterada i manipulada, que la veritat. La veritat és pura i dura per molt no desitjada que siga, contextualitzada i explicada en tots els seus detalls. I això és l’únic que intentem fer. En aquest cas, explicar-los per què es va habilitar l’antiga escola d’infermeria de La Fe, per a què es va habilitar, quins serveis es troben allà, i com i en quines condicions s’està treballant en un moment d’alta pressió assistencial i lluita infernal contra el virus”.

Per la seua banda, la directora d’Infermeria de la Conselleria de Salut València-La Fe, Ana Regueira, ha explicat que l’exescolar d’Infermeria de la Fe té 166 llits i va començar a rebre pacients de COVID el passat 2 de desembre amb l’objectiu principal de descongescionar la pressió assistencial d’altres departaments sanitaris.

Regueira ha explicat que “des de llavors hi ha hagut aproximadament 250 ingressos de pacients covid-19 i que actualment hi ha un centenar de pacients, dels quals només un terç són lleus. La gran majoria són persones majors de 80 anys que també pateixen moltes malalties associades”. Per aquest motiu, va dir Regueira, “és important assenyalar que es tracta de pacients que pateixen una malaltia excepcional, per la qual cosa també necessiten una atenció excepcional i complexa”.

“Totes les mesures adoptades busquen protegir el pacient. Per exemple, quan es pren la decisió d’aplicar una mesura de contenció física, l’objectiu és evitar una possible caiguda o eliminació d’una via o sonda”, ha afirmat el director d’Infermeria del Departament de Salut València-La Fe.

Ana Regueira ha conclòs que “s’està prestant atenció a les persones que, per diferents circumstàncies, no poden tornar al seu domicili. En moltes ocasions, perquè les seves famílies no els poden prestar l’atenció que necessiten. Els professionals estan fent tot el possible i impossible de servir-los de la manera més adequada”.

 

Articles relacionats