19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Comencen els treballs de reparació i neteja al llit del riu Vaca a Tavernes

 

  • La Confederació Hidrogràfica del Xúquer du a terme actuacions per a eliminar la canya vera i substituir-la per flora autòctona, per tal d’evitar taponaments i millorar el desguàs de l’aigua

  • L’Ajuntament assumirà el manteniment posterior als treballs de reparació i neteja del riu

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha donat inici als treballs de reparació, neteja i desbrossament de la canya vera del riu Vaca per a facilitar el transcurs de l’aigua i evitar taponaments. Les actuacions en el seu pas per Tavernes han començat en la zona del Molí del Pla i s’allargaran durant les pròximes setmanes.

Així, la primera fase dels treballs comporta l’eliminació de la canya invasora vera o Arundo donax i del seu rizoma del llit del riu per a permetre un correcte desguàs davant episodis de fortes pluges i controlar millor el cabdal del riu. Posteriorment, seran substituïdes per flora autòctona per tal de posar en valor el patrimoni vegetal de la zona.

Les gestions de les Regidories d’Agricultura i Medi Ambient amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer han rebut una resposta satisfactòria i han cristal·litzat amb l’inici dels treballs de reparació i neteja. El manteniment posterior de les actuacions al llit del riu l’assumirà el propi Ajuntament.

Articles relacionats