11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Gandia valora positivament l’aprovació de la llei contra la ludopatia en les corts valencianes

Gandia valora positivament l’aprovació de la llei contra la ludopatia en les corts valencianes

El 28 de maig de 2020, s’aprovà a les Corts Valencianes la Llei contra la Ludopatia per a frenar la gran proliferació de cases d’apostes i, amb això, el gran increment de la segona addicció més tractada actualment: la Ludopatia.

Les Corts Valencianes s’obriren ahir per a donar pas a una de les votacions més importants i esperades dels últims 20 anys: la Llei contra la Ludopatia. Ahir es va decidir posar límits a la gran proliferació de cases d’apostes, les quals s’han incrementat en un 800% des dels últims 5 anys a la Comunitat Valenciana i, a la vegada, han contribuït a augmentar el nombre de persones que sofreixen aquesta greu addició.

Aquesta llei dona solució a un dels grans problemes de les cases d’apostes, la localització geogràfica que ocupen a les ciutats on s’estableixen. Estratègicament, aquestes empreses s’instal·len molt a prop dels centres educatius amb la intenció de captar l’atenció dels més joves i vulnerables, els i les adolescents.

Per a un o una adolescent que està en un període de reafirmació personal i separació identitària dels seus pares, la idea que li ofereix la casa d’apostes és molt temptadora, amb una aposta de pocs diners poden guanyar molts (fals) i així no dependre tant dels seus progenitors. Sabem que, com més a la vista i a prop està l’addició pitjor serà per a l’adolescent, ja que es veurà més temptat a realitzar l’acció d’apostar.
Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), que pertany al Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia, la regidora Liduvina Gil, ha ressaltat aspectes claus d’aquesta llei, que ja està en vigor, i que solucionarà, en certa mesura, la segona addicció més tractada als centres de desintoxicació: la Ludopatia.

Són els següents:

1) La prohibició d’establir una casa d’apostes a menys de 850 metres de la població vulnerable, com són els centres educatius i aquells inclosos al registre de persones excloses d’accés a l’aposta.

2) Evitar la concentració d’aquestes sales d’apostes en els barris més humils, els quals són els que més aposten.

3) Les màquines escurabutxaques hauran d’activar-se amb un control remot, evitant així que els menors d’edat puguen jugar i limitant el seu ús per a la resta.

4) S’haurà de comptar amb un pla de prevenció i tractament de la ludopatia. Tots els diners procedents de les sancions que s’apliquen, de les actuacions que no complisquen amb la llei, aniran destinats a aquesta estratègia de prevenció i tractament de l’addicció.

5) Es restringeix la publicitat del joc, que estarà prohibida en els mitjans de comunicació públics i en l’exterior dels locals de joc, i es donaran ajudes als mitjans que facen campanyes contra la ludopatia.

Articles relacionats