19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia va acollir  el tradicional Sopar d’Estiu del PSPV

 

• Prieto: “Este és el projecte de la majoria i ací està la majoria de la societat”

• Els socialistes congreguen set-centes persones a Gandia en el Sopar d’Estiu del PSPV que enceta el nou curs polític

• L’acte, on van participar el president Ximo Puig, la ministra Diana Morant i l’alcalde Prieto, va comptar amb una àmplia representació de la societat civil gandiana

Gandia va acollir el tradicional Sopar dEstiu del PSPV fotografia Frances
Gandia va acollir  el tradicional Sopar d’Estiu del PSPV, fotografia Francés

Gandia va acollir anit el tradicional Sopar d’Estiu del PSPV, on van intervindre el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto. Un acte que va reunir a Foment d’AIC al voltant de set-centes persones amb motiu de l’inici de l’últim curs polític de la legislatura, comptant amb una destacada presència de consellers i conselleres del govern valencià i nombrosos alts càrrecs del Consell i del partit, així com una àmplia representació de col·lectius socials de la ciutat de Gandia.

En primer lloc, l’alcalde Prieto va destacar que gràcies als governs de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya, a Gandia hi ha actualment més de 90 milions d’euros d’inversions en marxa. “Els socialistes sabem governar d’una manera calmada i moderada, i sabem que aquest no és un projecte solament de les nostres sigles. Ací caben tots els ciutadans i ciutadanes que se senten còmodes amb la nostra manera de fer les coses. Inclús, aquells que votaren el que votaren, pensen com pensen i facen com facen. Aquest és el projecte de la majoria i ací està la majoria de la societat. I, a Gandia hem demostrat que aquesta manera tranquil·la de governar dona resultats”, va assenyalar.

Prieto va apuntar que aquesta és la gran diferència. “En un moment on alguns volen gresca, nosaltres demostrem que sabem governar amb tranquil·litat. De persona a persona, carrer a carrer i barri a barri, els Socialistes de Gandia estenem les polítiques que millor sabem fer. Però, sobretot, seguim preocupant-nos del més important de les persones: els seus drets, la dignitat dels seus projectes de vida, la generació d’oportunitats, la creació de llocs de treball o la retenció del talent”, va indicar.

L’alcalde de Gandia també va posar de manifest que “el nostre projecte comença de nou cada dia. Per això, hem de convéncer la ciutadania que el seu aval no és solament per a les moltes coses que ja hem fet, sinó per a les moltes coses que estan per fer. Perquè el millor sempre està per vindre. Així, aquesta inèdita pàgina de la història que està per escriure cada dia, a la nostra ciutat l’escrivim junts i entre tots”.

Per la seua banda, la ministra de Ciència i Innovació, la gandiana Diana Morant, va confessar sentir-se emocionada, perquè es trobava a casa, recordant que, precisament, els Socialistes de Gandia van celebrar a Foment l’acte de final de campanya de les eleccions municipals de 2019: “Ací, aquesta nit com alcaldessa em preguntava si la ciutadania estaria preparada i comprendria les decisions tan difícils que vam prendre durant la legislatura 2015-2019, quan vam governar una ciutat en fallida econòmica i emocional, fent una gestió responsable, decent i honesta, i una política de veritat que mirara a llarg termini amb un projecte de ciutat. I la ciutadania sí que estava preparada, ja que va votar majoritàriament als socialistes i vam revalidar l’alcaldia, perquè era el que necessitava Gandia”.

Morant també va voler ressaltar el lideratge de Ximo Puig, el qual “destaca sobre tots els lideratges de totes les comunitats autònomes”, afegint que “la via valenciana és una escola de bona política. D’aquesta manera, estic segura que la segona vegada que em vaig presentar a les eleccions, a Gandia em va votar gent que no és socialista. Perquè nosaltres governem per a tots”.

La ministra del Govern d’Espanya va finalitzar afirmant que “aquesta mateixa setmana hem aprovat al Congrés dels Diputats tres decrets llei i tres lleis, entre elles la de Ciència sense cap vot en contra en el Congrés i el Senat. I, açò, no ho haguera fet sense l’escola que per a mi ha sigut Gandia i la via valenciana que representa el president Ximo Puig. Perquè els socialistes sabem dialogar i sumar, treballant cada dia allà on governem per a millorar la vida de la gent”.

Per últim, el president Ximo Puig va marcar en el seu discurs l’agenda valenciana contra la inflació i per a la recuperació de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, va assenyalar que “hem demostrat que el projecte socialista és un projecte de majories que ha transformat la realitat valenciana i que durant aquests set anys gestionem millor l’economia que la dreta. Mentre uns altres estan en la confrontació, nosaltres treballem des de l’acord i el diàleg social. Comencem el curs polític des d’una visió integradora de la Comunitat Valenciana i apostant per la cohesió de tota la societat valenciana per a fer front a la complexa situació que vivim”.

Així mateix, el president va apostar per “treballar de la mà dels ajuntaments per a fer front a la pujada de preus i aconseguir que la inflació no es convertisca en una malaltia que afecte les classes mitjanes i treballadores”. També va subratllar que “estem en una situació complexa, però hi ha diferents maneres d’abordar aquesta situació i els socialistes apostem per treballar perquè la inflació no signifique una fractura social”. Així, va recordar algunes de les mesures impulsades des del Consell, com ara “la rebaixa del 80% de les taxes del transport públic, la rebaixa del 25% de les taxes universitàries o els llibres gratuïts per a les famílies”.

Finalment, Ximo Puig va enumerar cinc reptes per al nou curs “que impliquen millorar l’ocupació, impulsar un pla valencià contra la inflació, apostar per les energies renovables per a fer front a la crisi climàtica, així com fer polítiques des de la cohesió social i territorial”.

Articles relacionats