Gandia tindrà un canal de natació en mar oberta

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, han anunciat que Gandia serà la primera ciutat de la província de València en tindre un canal de natació en mar obert on poder entrenar i practicar en aigües obertes, amb comoditat, seguretat i protegits de les embarcacions a través d’un canal delimitat.

Diana Morant ha recordat que en la ciutat la natació és una disciplina que es practica des de sempre i que Gandia compta amb molts bons nedadors i nedadores. A més ha destacat que els clubs de natació organitzen al llarg de l’any proves com la Travessia al Port, la Travessia d’Hivern, l’Open de Natació o el Trofeu Pitet i que cada vegada hi ha més gent interessada en la natació. «Per tot això, segur que aquesta iniciativa serà molt ben rebuda».

A l’hora de dur a terme aquest projecte, el govern de Gandia ha estudiat propostes similars que s’han instal·lat a Alacant, una platja que té característiques molt similars a la nostra i és referent en aquest tipus d’infraestructura.

La instal·lació estarà a l’altura de l’avinguda del Nord, a l’extrem nord de la platja, entre dues zones de socorrisme, de manera que es millorarà la seguretat de la zona. El canal tindrà 150 metres de llarg i 5 d’ample. Hi haurà un canal d’accés d’uns 60 metres per arribar fins al canal que està a 100 metres cap a dins de mar. La infraestructura comptarà amb boies cada 5 metres i en cadascuna d’elles estaran reflectits els metres que porten nedats els nedadors a més de comptar amb una senyalètica que indicarà la reglamentació que hauran de seguir els banyistes per poder nedar dins d’aquest canal.

La previsió del govern tal com ha explicat Diana Morant, és que estiga en funcionament a principi del mes de juliol i compta amb els permisos necessaris per a funcionar fins a final d’any tot i que la intenció del govern és mantenir-lo obert tot l’any.

«Aquesta instal·lació es convertix en un atractiu no només per a l’esport, sinó també per al turisme. El nostre municipi depén, en gran part, del turisme, de manera que hem d’oferir activitats i infraestructures que el diversifiquen. Estic segura que aquest espai serà un imant per al turisme esportiu, per als nedadors que busquen, per passar les seues vacances, una destinació on poder practicar el seu esport favorit en el mar i amb totes les garanties de seguretat. El canal de natació és un plus que aporta la nostra ciutat. Amb ell augmenta l’oferta d’instal·lacions esportives a Gandia, una ciutat que, com veieu, està treballant pel turisme de qualitat i està fent una aposta molt important pel turisme esportiu» va declarar l’alcaldessa.

Per la seua banda, Lydia Morant ha explicat que «el que pretenem amb aquesta iniciativa és convertir-nos en un referent en la natació en mar obert, ja que serem l’única platja de la província que dispose d’aquest tipus d’instal·lació. Volem atreure a esportistes i nedadors d’aquesta disciplina que segur atraurà molta gent a la nostra platja i fer-ho amb un espai amb totes les garanties«.

La responsable d’Esports ha volgut agrair especialment la tasca realitzada per Robert i Natxo del Club Busseig Gandia que han col·laborat en la instal·lació de la infraestructura, «queden alguns serrells per rematar però esperem que a principis de juliol estiga funcionant» va declarar l’edil.

Et Pot Interessar