Gandia tindrà fira d’atraccions, mercat i pista de gel durant els Nadals

Gandia ha inaugurat este divendres amb èxit de públic (a la imatge) la seua primera fira d’atraccions i el mercat de Nadal (a la imatge), una oferta nova en la programació nadalenca gandiana, amb la intenció de que la ciutat «siga un autèntic motor d’atracció per als ciutadans i visitants que tindran l’excusa perfecta per vindre, passejar la ciutat i consumirGandia serà el punt de trobada de tots els que vullguen gaudir de l’oci i la cultura» i ha afegit que «ens hem basat en el model obert i de carrer de la Fira i Festes on la gent troba tota mena d’activitats cada dia«. «, ha declarat l’alcaldessa, Diana Morant. 
A les activitats habituals de Nadal (betlem monumental, Cant de la Sibil·la, la cavalcada dels Reis Mags o l’Open Night, entre d’altres), se suma una programació amb activitats culturals, lúdiques, festives i esportives per a tota la família, que pretén que siga molt participada per convertir a Gandia en un dels millors municipis per gaudir de les festes nadalenques.
Pel que fa a les novetats, l’alcaldessa ha destacat que des del 14 de desembre i fins al 6 de gener, la ciutat comptarà amb una fira d’atraccions de Nadal al recinte firal, raó per la qual el pont ha estat il·luminat. La fira comptarà amb 33 atraccions i casetes. Els dies 14 de desembre i fins al 6 de gener, tal com han comunicat els firers, seran els dies de preus reduïts.
L’altra novetat és la instal·lació d’un mercat de Nadal amb 22 casetes on s’ofereix tot tipus de productes d’artesania, bijuteria, ceràmica, alimentació i ornamentació nadalenca. Una iniciativa que mai s’havia organitzat a Gandia durant aquestes dates.
Durant el Nadal i, seguint el model de la Fira i Festes, hi haurà espectacles d’animació itinerant de carrer, un taller perquè els més menuts puguen escriure les seues cartes al Pare Noel o els Reis Mags a més de tallers creatius durant les vesprades.
També tornarà a la plaça Prado la pista de gel, que serà instal·lada per la Falla plaça Prado després de comprometre’s al fet que la instal·lació no produirà soroll durant les nits.
Morant també ha incidit en l’àmplia programació que oferirà el Teatre Serrano durant aquestes dates. «És la primera vegada en aquesta legislatura que disposarem d’aquest contenidor cultural durant el Nadal i des del departament de Cultura s’ha preparat una programació molt completa composta per obres de teatre de rellevància i d’obres de teatre programades durant les vesprades amb un marcat caràcter familiar«.
«Tindrem un Nadal més viu que mai amb totes les iniciatives que hem preparat al que caldrà sumar tota la programació que s’ha organitzat des del departament de Comerç que dirigeix ​​Alícia Izquierdo. Així, aconseguirem oferir tot un seguit d’activitats i iniciatives dirigides a cobrir totes les necessitats dels més menuts en època de vacances» va declarar Morant qui ha informat que aquest any s’ha fet un reforç a l’hora de la il·luminació de la ciutat. «Hem passat una època complicada on no només havíem de posar els llums de Nadal sinó que havíem de pagar les de la passada legislatura. Hui ja estem en ordre i sense deutes a proveïdors i per això, podem afrontar inversions perquè la ciutat torne a brillar«.
Per la seua banda, Joan Muñoz, ha explicat que serà a partir del 21 de desembre serà quan la programació s’incremente encara que la fira d’atraccions ja està funcionant des del divendres 14. Els espectacles de carrer seran els dies 21 i 29 de desembre i 3 de gener. «Són espectacles molt visuals i espectaculars».
Pel que fa a la programació del Teatre Serrano, Muñoz va informar que el 21 de desembre serà el torn de «Moby Dick» amb Josep Mª Pou, un espectacle que ha triomfat a ciutats com Madrid i Barcelona. Pel que fa al teatre familiar, el Serrano acollirà obres del 26 al 30 de desembre adreçats a tots els públics. Cadascuna de les representacions tindrà un preu de 6 € i les entrades es poden adquirir a la Casa de la Marquesa o en Instanticket.com.
Els concerts espacials de Nadal també tindran el seu espai durant les festes. El primer d’ells serà el 22 de desembre a les 18.00 hores a la plaça Major, on «Miquel Àngel Escorcia i la Big 54» demostraran que el rock és cosa de xiquets (i de pares). D’altra banda, el concert especial de Promúsica se celebrarà a la Casa de la Marquesa el 28 de desembre a partir de les 22.30 hores.

Pel que fa als grups Corals, Muñoz ha informat que del 15 al 23 de desembre tindran lloc les actuacions del Cor Mestre Valdovín de la UAM Sant Francesc de Borja, el Centre Musical de Beniopa, Alumnes i Cor del Centre de Música Districte Marítim, Orfeó Borja i la Coral Polifònica Sagrada Família.
El regidor ha recordat que el 28 de desembre serà el torn de la Sant Silvestre mentre que la nit de cap d’any tornarà a tindre a la plaça del Prado com a epicentre amb les campanades i l’actuació de l’Orquestra La Festa.
Finalment, el 5 de gener, els carrers de Gandia i el Grau acolliran les cavalcades dels Reis Mags, que enguany comptaran amb sorpreses que seran anunciades en breu.

Et Pot Interessar