La gestió pública dispara els usuaris i els ingressos de l’aparcament del Prado

El coordinador general d’Economia de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori; la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació (Comerç), Alícia Izquierdo, i el regidor de Ciudadanos, Ciro Palmer, han fet balanç dels 3 primers anys de gestió municipal de l’aparcament municipal de la plaça del Prado.

Així, pel que fa als ingressos, la xifra va augmentar un 99’6 % durant el primer any de gestió municipal (2016-2017), passant de 228.859,55 € a 456.712,08. Durant 2018 els ingressos van créixer un 4,4%: 476.999 €, uns ingressos elevats sobretot pel nombre d’usuaris en rotació, que van passar de 132.888 (2016) a 165.224 (2017) i 178.080 enguany. Un augment anual del 24,3% i el 7’8 %, respectivament. I els que més pugen són els abonaments mensuals, en les seues respectives modalitats: 165,75 (2016), 390,5 (2017), 400,6 (2018). Un creixement del 135,6% i el 2,6 %, respectivament.

“Aquest és un exemple de bona gestió en posar en valor un equipament públic que no estava sent usat de forma eficient. Una poderosa ferramenta de dinamització comercial, ja que permet complementar adequadament la peatonalització del Centre Històric amb l’accessibilitat al centre per la proximitat d’un lloc d’aparcament per als clients. També des del punt de vista assequible, gràcies als descomptes que ofereixen els comerciants i de les tarifes molt econòmiques”. Per a Gregori també és una eina magnífica per a desenvolupar polítiques de mobilitat urbana sostenible en facilitar l’accés ràpid al centre de la ciutat, sense la necessitat de donar voltes buscant un lloc per aparcar i contaminant la ciutat.

Per la seua banda, Izquierdo ha mostrat la seua satisfacció perquè el temps dóna la raó al govern local i demostra que la sostenibilitat de l’aparcament era possible. I ha recordat que les millores s’han fet comptant amb la complicitat de tots els sectors implicats: veïnat, comerciants, hostalers, autònoms… “Gràcies a la viabilitat podem fer campanyes de dinamització des de l’Ajuntament, com la que hui comença a l’aparcament del Centre Històric, en la qual regalem 2 hores gratis de divendres a diumenge, tot el Nadal, a més del 24 i el 31 de desembre… També campanyes per compensar el veïnat del centre que es veu afectat pels tallaments de carrers amb les festes, la Fira del Motor, etc.., els quals reben abonaments del Prado eixos dies que no poden accedir a les cotxeres”.

Per la seua part, elregidor Ciudadanos afifma que «teníem molt clar, i així els ho vam fer saber al govern local, que la millor forma de dinamitzar el pàrquing era baixant els preus. Ja podem dir que Gandia té un gran centre comercial obert, molt peatonalitzat, amb els seus aparcaments a preus molt assequibles… Un missatge magnífic per atraure visitants de la resta de la Safor i altres comarques veïnes”, ha destacat Palmer.

Finalment, el govern local ha recordat que en breu es recuperarà la gestió total de l’aparcament del Centre Històric, tot i que ja funciona de forma similar al Prado pel que fa als preus, i avancen les negociacions per a l’adquisició de l’aparcamant de la República Argentina. Amb la qual cosa, es disposarà de 2.400 places i es completarà una gran operació que millorarà l’entorn urbà, facilitarà el comerç urbà de proximitat i alleujarà les arques municipals de forma clara.

Et Pot Interessar