14.1 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia tancarà l’accés a la platja la nit de San Joan

– Gandia restringeix l’accés a la platja durant la nit de Sant Joan per garantir la seguretat

–  L’accés a la platja estarà prohibit a partir de les 21 hores del dia 23 i el tancament dels xiringuitos es produirà a les 22 hores

– Nacho Arnau: “No és una mesura que ens agrade, però hem de fer cas dels tècnics, especialistes, a les recomanacions de la Delegació de Govern, i a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”

Gandia va celebrar ahir la Junta Local de Seguretat. Una trobada destinada a posar en comú les mesures que els diferents Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat d’aplicar durant la temporada estival.

La reunió, celebrada de manera telemàtica, va estar presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i va comptar amb la participació de per part de la delegació de Govern a la Comunitat Valenciana del subdelegat, Luis Felipe Martínez; el regidor delegat de Seguretat a l’Ajuntament de Gandia, Nacho Arnau, així com representants de les forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i Protecció Civil.

En primer lloc, Nacho Arnau ha informat que pel que fa a la nit de Sant Joan i seguint la norma vigent i les recomanacions dels participants en la trobada, s’ha decidit restringir l’accés a la platja a partir de les 21 hores del dia 23 i el tancament dels xiringuitos a les 22 hores, tot per tal d’evitar les aglomeracions que es produeixen habitualment durant aquesta celebració i que podrien provocar un repunt de casos de COVID.

Hem abordat aquesta mesura des de diferents perspectives i finalment hem decidit que encara no és el moment de realitzar aquest tipus de celebracions com era habitual” va explicar el regidor qui ha manifestat el seu desig que “aquesta mesura contribuïsca a evitar nous contagis, ja que seguim sent un municipi amb nivells de malalts per COVID baix. No és una mesura que ens agrade, però hem de fer cas dels tècnics, especialistes, a les recomanacions de la Delegació de Govern, i a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat“.

En segon lloc, el regidor ha explicat que es mantindrà el dispositiu de control de les platges tal com es va realitzar el passat estiu per tal de garantir el distanciament social. Per això, tornarà a controlar la platja amb quads, hi haurà un dron vigilant les distàncies i altres mesures com els informadors de platja presentats ahir mateix.

Finalment, Arnau va incidir en el treball que s’està realitzant pel que fa a violència de gènere i l’excel·lent coordinació que s’ha establert entre totes les parts implicades per mantenir un control i seguiment dels casos que coneixem. “Aquest tipus de violència és una xacra. Tristament estem havent de convocar massa minuts de silenci i des d’ací vull fa una crida a totes les dones que se senten assetjades perquè es posen en contacte amb el servei d’atenció a totes les formes de violència contra les dones cridant al 016“.

Articles relacionats