14.1 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Educació eleva un 10 % les ajudes del Bo Infantil fins a arribar als 61 milions d’euros

 

– L’ajuda màxima per al tram de 2 a 3 anys s’incrementa fins als 220 euros mensuals, 40 euros més que en el curs actual

– Les famílies tenen de termini fins al 12 de juliol per a tramitar les sol·licituds

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria d’ajudes del Bo Infantil per al pròxim curs 2021-2022 destinada a les famílies que escolaritzen els fills i filles de 0 a 3 anys en escoletes privades i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals.

El departament del conseller Vicent Marzà invertirà 61 milions d’euros en ajudes econòmiques per al Bo Infantil durant el pròxim curs 2021-2022, cinc milions i mig d’euros més que en el curs actual. Amb aquest augment del 10 %, la Conselleria dobla la inversió destinada al Bo Infantil respecte al pressupost assignat el curs 2014-2015, que va ser de 27,2 milions d’euros.

Entre 2015 i 2021 la inversió en el Bo Infantil per part de la Conselleria s’ha més que duplicat tot i que la natalitat valenciana ha caigut vora un 20 %, Així, per exemple, en 2020 nasqueren al nostre territori vora 8.000 xiquets i xiquetes menys.

El pròxim curs, destaca Marzà, “les famílies tindran més ajudes que mai per a escolaritzar els fills i filles en el tram 0-3 anys en escoletes privades o municipals, independentment de la seua situació econòmica. Accedir al tram 0-3 ja no és un luxe, és un dret que garantix la igualtat d’oportunitats. D’una banda, perquè des de fa sis cursos hem ampliat moltíssim les aules gratuïtes de 2 anys; i de l’altra, perquè hem augmentat cada curs els fons destinats al Bo Infantil amb l’objectiu que les famílies puguen fer front econòmicament a l’escolarització en escoletes privades i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals. Amb això acompanyem també la xarxa privada d’escoletes infantils, ja que cada curs guanyen alumnat perquè és factible accedir-hi”.

L’alumnat beneficiari del Bo Infantil el pròxim curs seran les xiquetes i xiquets nascuts en 2019, 2020 i 2021 matriculats en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, així com l’alumnat de 0-1 i 1-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2021-2022.

L’ajuda màxima per al tram de 2 a 3 anys s’incrementa fins als 220 euros mensuals, 40 euros més que en el curs actual. Mentre que en la resta d’edat es mantenen les ajudes màximes i mínimes establides per l’actual curs.

Concretament, de 0 a 1 anys l’import total màxim continuarà sent de 200 euros i el mínim de 70 euros mensuals i, per al tram d’1 a 2 anys, l’import màxim es manté en 120 euros i el mínim en 70 euros mensuals

A més, cal recordar que l’alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d’aules gratuïtes, igual que les escoletes de la Generalitat en el tram de 0-3 i les aules gratuïtes de 2 anys establides en centres educatius públics d’Infantil i Primària.

Presentació de sol·licituds del Bo Infantil

Les famílies de l’alumnat de 0-3 anys matriculat en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, de 0-1 i d’1-2 anys matriculat en escoletes municipals per al pròxim curs 2021-2022 poden presentar la sol·licitud des del dimecres 23 de juny fins al dilluns 12 de juliol al seu centre educatiu.

La sol·licitud estarà a la disposició de les persones interessades en l’apartat ‘Beques, ajudes i subvencions’ de la seu electrònica de la Generalitat (consultar ací) o directament en la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (consultar ací)

Les famílies que sol·liciten l’ajuda hauran de signar les sol·licituds manualment i entregar-les, juntament amb la documentació requerida, al centre en què estiga matriculat el fill o filla.

Aquelles persones sol·licitants que ja s’han beneficiat del Bo Infantil en cursos anteriors només hauran d’entregar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte del curs anterior, també s’haurà d’entregar la documentació preceptiva.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes. L’import de l’ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda ‘per capita’ familiar de l’exercici 2019. Tota la informació respecte al Bo Infantil es pot trobar en l’enllaç següent: consultar ací

La convocatòria del DOGV es pot consultar en aquest enllaç: consultar ací

Articles relacionats