24.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia també es destí turístic de festivals

• Ahir es va iniciar el Mediterránea Festival, el segon esdeveniment d’aquestes característiques que acull la ciutat i que el cap de setmana espera reunir 10.000 persones diàriament al recinte del parc Ausiàs March.

• La Delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha comprovat aquest matí les instal·lacions i ha destacat l’aposta estratègica del Govern central pel turisme segur.

• L’Ajuntament ha mobilitzat un efectiu de 100 policies locals i agents de protecció civil. La Delegació del Govern, un total de 50 Policies Nacionals, amb el suport d’equips CRS de València.

• L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, amb la col·laboració de la Policia Local i l’associació CLGS, han instal·lat punts violeta d’informació i suport davant la possibilitat d’algun cas d’agressió sexual o de lgtbifòbia.

La Delegada del Govern, Pilar Bernabé, l’alcalde Gandia, José Manuel Prieto, acompanyats d’altres membres corporatius, han visitat aquest matí les instal·lacions del Mediterránea Festival, en marxa des d’ahir i durant tot el cap de setmana al parc Ausiàs March. Hi han posat especial interés en les mesures de seguretat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha col·laborat en l’experiència privada posant tots els dispositius perquè l’experiència isca bé, tant pel que fa a la seguretat com a la convivència, ja que la previsió és que s’hi concentren més de 10.000 persones cada dia durant el cap de setmana, segons l’organització.

Per tal de garantir la seguretat, l’Ajuntament i la Delegació del Govern han anunciat, de dijous fins dissabte, un dispositiu de 100 policies locals, Protecció Civil, 50 Policies Nacionals (amb el suport d’equips CRS vinguts de València).
Per la seua banda, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, amb el suport de la Policia Local i l’associació

CLGS, han instal·lat punts violeta d’informació i suport davant la possibilitat d’algun cas d’agressió sexual o de lgtbifòbia.

L’alcalde ha assegurat que és important referenciar Gandia «com a ciutat de festivals, que és un atractiu que s’incorpora a l’excel·lent temporada turística en un dels destins preferents del turisme estatal i internacional. Pel nostre model de turisme de qualitat, sostenibilitat i familiar, però també de festivals. Teníem el Pirata Beach i hem incorporat el Mediterránea a l’oferta. Cal agrair l’esforç de l’organització i hem de treballar per consolidar aquesta segona cita, perquè siga també un referent de Gandia».

Per la seua banda, la Delegada del Govern ha valorat dues qüestions estratègiques: «En primer lloc, per a poder créixer i ser competitius en matèria turística hem de garantir la seguretat. Aquest és el compromís del Govern espanyol amb els visitants; la Comunitat Valenciana i Gandia són destinacions segures». Bernabé ha recordat que en 2023 la ciutat ha baixat en totes les ràtios de criminalitat, especialment pel que fa a les agressions sexuals, «per això és important la presència d’un punt violeta».

D’altra banda, ha destacat la promoció dels festivals amb el bo cultural jove del Ministeri de Cultura, que ha tingut un comportament molt positiu en la compra d’entrades. «Per tant, fem una aposta clara, perquè sabem que l’impacte econòmic dels festivals a la nostra comunitat és de vora 400 milions d’euros», ha conclòs.

Articles relacionats