19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Natàlia Enguix es compromet a donar resposta a les reivindicacions d’Oliva

• Després de la reunió mantinguda amb l’alcaldessa del municipi, Yolanda Pastor, la vicepresidenta primera de la Diputació donarà trasllat de les seues peticions a les diferents àrees de la corporació per a oferir solucions

• Natàlia Enguix inicia en el municipi de la Safor les seues visites institucionals per a conéixer les necessitats dels municipis de la província

La vicepresidenta primera de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix, obria aquest divendres a Oliva una ronda de visites institucionals per a conéixer de primera mà les necessitats dels municipis de la província. Enguix era rebuda per l’alcaldessa de la localitat, Yolanda Pastor, i membres del govern municipal, signant en el llibre d’honor i participant en una reunió en la qual s’analitzaven les inversions que la corporació provincial està executant en el municipi, així com les principals necessitats existents en les quals pot explicar-se amb el suport de la Diputació.

En aquest sentit, s’ha abordat diversos assumptes, com és el cas de l’estat del projecte de millora de la comunicació viària entre Oliva i Piles, que la Diputació de València va incloure en el Programa de Millora de Camins d’Interés Territorial, contemplant-se la construcció d’un pont per a salvar el Barranc de Beniteixir, connectant Piles amb l’Avinguda dels Llauradors d’Oliva. Una acció molt reivindicada, però que per a l’alcaldessa “requereix una actuació per a completar-se, per a tindre una avinguda de qualitat i resoldre els problemes preexistents relatius a la línia elèctrica i la precària xarxa de sanejament”. La petició consisteix a completar un vial de 16 metres d’ample que incloga voreres, carril bici, enllumenat públic, recollida d’aigües de les parcel·les interiors, etc. i que contemple també canals d’infraestructures per a conduir les aigües residuals de les platges del nord i línies elèctriques de 20 kV o més. Natàlia Enguix anunciava que des de l’àrea de Cooperació Municipal “donarem trasllat a la delegació corresponent perquè s’estudie a fons l’impuls en este projecte, per la seua gran importància per a municipis turístics com aquests i per a la seua seguretat i mobilitat intramunicipal”.

D’altra banda, l’alcaldessa plantejava a la vicepresidenta la necessitat d’invertir en la rehabilitació del Teatre Olímpia, un edifici de tres plantes i 1212 m² de superfície construïda destinat a cinema, teatre i sala d’exposicions, i que es troba en un visible estat de deterioració. Yolanda Pastor exposava que “des de Projecte Oliva sempre hem apostat pel Teatre Olímpia. Durant la legislatura passada sempre hem traslladat la nostra preocupació per l’estat de l’edifici. Arribats a aquest punt, considerem que s’han de focalitzar l’atenció sobre el teatre i avançar acceleradament en la redacció d’un projecte de reforma integral de l’edifici. Oliva no pot estar sense un teatre en condicions”. Respecte a aquest tema, Natàlia Enguix anunciava que també transmetrà a l’equip de govern de la institució provincial la possibilitat d’incloure aquesta actuació entre les quals s’impulsen en aquesta legislatura per a recuperar el patrimoni històric i cultural dels municipis.

Preguntada sobre l’impuls als Moros i Cristians, festa que se celebra cada any en la segona quinzena de juliol a Oliva, la vicepresidenta incidia en el fet que “la festa de Moros i Cristians ha de tindre el mateix reconeixement que les falles, i per això volem començar des de la Diputació una línia d’ajudes no sols per al seu reconeixement sinó també perquè compten amb una línia pròpia de subvencions”. Yolanda Pastor agraïa la visita i predisposició de Natàlia Enguix, qui destacava al seu torn que Pastor “és una alcaldessa que posa a les persones en el centre de les polítiques municipals, i Oliva una de les localitats més importants de la Safor. La reunió de hui és un primer contacte amb els municipis, en una ronda que comencem per a conéixer amb els alcaldes i alcaldesses les seues necessitats i poder traslladar-les a la Diputació”.

Articles relacionats