25.8 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Gandia s’incorpora a la Xarxa Xaloc d’oficines d’habitatge de la Comunitat Valenciana

– La Generalitat integra Gandia a la Xarxa Xaloc d’oficines d’habitatge de la Comunitat Valenciana

– La regidora d’Habitatge Amparo Victòria ha indicat que la subvenció concedida a la ciutat de Gandia ascendeix a 111.600 euros / anuals que permetran millorar les funcions que fins a la data s’estan portant per part de Departament d’Habitatge i Regeneració Urbana.

Amparo Victoria: “Amb aquesta ajuda reforcem el departament i podrem prestar un millor servei a la ciutadania”

La Regidora d’Habitatge, Amparo Victoria, ha informat que l’Ajuntament de Gandia ha passat a formar part de la Xarxa de Municipis d’Oficines Xaloc, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana amb la finalitat de canalitzar totes les actuacions en matèria d’habitatge i rehabilitació urbana.

Victoria va assistir a la presentació de la xarxa D’Oficines d’Habitatge d’entitats Locals Xaloc, com a part del Projecte Pilot i una primera part de la implementació de l’experiència XALOC i inclosa en el Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència i Conselleria d’Habitatge i arquitectura bioclimàtica.

En aquesta reunió, el conseller Rubén Martínez Dalmau ens va explicar l’objectiu que tenen aquestes oficines. En el cas de Gandia, consisteix en l’ampliació dels serveis que es presten en l’actualitat per l’Oficina Municipal de l’Habitatge amb l’objectiu de canalitzar les actuacions en matèria d’habitatge i regeneració urbanes previstes per la Conselleria a la ciutat“.

Aquesta actuació es duria a terme mitjançant la signatura d’un conveni amb un any de validesa i amb possibilitat de ser renovat fins a quatre anys.

La quantitat de la subvenció ascendeix a 111.600 euros amb els quals es podrà dur a terme la contractació d’un arquitecte/a a mitja jornada, un tècnic jurídic o advocat a més d’un administratiu, aquests dos últims a un 100% de la jornada laboral.

Amb aquesta ajuda l’Ajuntament de Gandia reforçarà més encara les estratègies públiques en matèria d’habitatge que s’estan gestionant en els últims anys i que la situen com a ciutat de referència en les polítiques de regeneració i renovació urbana.

Pertànyer a la Xarxa Xaloc permetrà posar en marxa la finestreta única on tota la ciutadania podrà accedir a informació sobre tota la gestió en matèria d’habitatge. A més, es tramitarà la gestió d’ajudes així com en la col·laboració de l’Ajuntament amb la Conselleria en matèria de l’exercici de tempteig i retracte sobre habitatges de protecció pública i en transmissions singulars.

En aquest context, cal fer constar el fort impuls que s’està duent a terme pel Departament d’Habitatge especialment durant el temps del COVID19 en què s’ha prestat assistència jurídica en les ajudes al lloguer i especialment en la gestió de les subvencions en matèria de rehabilitació, accessibilitat, eficiència energètica i RENHATA.

“La Xarxa Xaloc incorpora una inversió total de 2.737.116 € amb la qual es crearan 12 oficines a tota la Comunitat Valenciana que cobreixen el 52% de la població. Amb el temps la idea és arribar al 100% de la població valenciana amb la suma de més oficines de la xarxa Xaloc a tot el territori de la Comunitat Valenciana“, ha conclòs la regidora.

Articles relacionats