18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

Gandia serà la seu del I Fòrum de destinació SICTED

– Balbina Sendra: “Hem de ser capaços de caminar cap a un turisme que oferisca experiències més sostenibles basades en l’excel·lència”

Gandia es convertirà aquest dimecres i dijous en l’epicentre de la qualitat turística a la Comunitat Valenciana en acollir el I Fòrum de destinació SICTED que, sota el títol “Un pas cap a la sostenibilitat” i a l’hotel RH Bayrén & SPA, reunirà tècnics, polítics, prestadors de serveis i empreses que treballen dins del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED).

Tal com ha explicat la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra, es tracta d’unes jornades que s’han redimensionat i que posen en relleu la importància que tots els agents de la destinació s’impliquen en l’aposta per oferir serveis de qualitat als visitants i als turistes.

Més de 60 persones s’allotjaran a la nostra ciutat durant les dues jornades del Fòrum. Sobre l’elecció de Gandia, Sendra ha incidit que no es tracta d’un fet casual, ja que suposa reconéixer “l’aposta realitzada pel govern municipal des del 2015 i que ens ha convertit en la segona destinació de la Comunitat Valenciana amb més distintius d’aquest tipus. Durant el passat FITUR van ser reconeguts com el segon millor destí SICTED i acollir aquest congrés és un premi a aquesta aposta”. “A Gandia estem parlant de 139 distingits a les quals sumarem els 44 d’aquest any. L’aposta de l’executiu exigeix continuar creixent en aquest àmbit per diferenciar-nos d’altres destinacions”.

La responsable de Turisme ha abordat la redimensió d’aquesta trobada, ja que s’aposta per l’excel·lència i la qualitat, però se suma a aquests paràmetres la sostenibilitat. Qualitat i sostenibilitat han d’anar agafats de la mà i hem de ser capaços de caminar cap a un turisme que oferisca experiències més sostenibles basades en l’excel·lència.

Durant les jornades, Gandia aprofitarà per a mostrar als assistents el treball que es desenvolupa des de les Falles i Museu Faller, el Palau Ducal, o el Centre Històric, com a agents essencials de la implicació en el projecte SICTED, entre altres activitats promocionals entre les quals es troba un showcooking de fideuà.

Valoració ocupació pont Sant Vicent

L’edil ha aprofitat la compareixença per a mostrar la seua satisfacció per les bones dades d’ocupació i afluència a la platja durant aquest pont festiu. “Hem superat el 90% d’ocupació i hem tingut 12 hotels al 100% gràcies, entre altres coses, a l’operativa d’estudiants portuguesos que durant la darrera setmana ha propiciat que prop de 6.000 joves del país veí hagen passat les vacances escolars a la nostra ciutat”. “A aquesta iniciativa hem de sumar el SunSation Beach amb persones procedents de tot Europa i Amèrica per jugar al voley platja, o les persones que ens han visitat simplement per gaudir d’uns dies de descans merescuts” ha afegit la regidora qui ha volgut agrair l’ampliació del sector per facilitar totes aquestes accions que redunden en benefici de l’economia local.

Articles relacionats